Βίκυ Σταμάτη: Είμαι υπεραθώα, είμαι το τέλειο θύμα

Αθώα δήλωσε η Βίκυ Σταμάτη κατά την εξέταση της 6ης αίτησης αποφυλάκισής της, αναφέροντας ότι θα δοκίμαζε ξανά να αποδράσει προκειμένου να βρεθεί κοντά στο παιδί της.

“Τιμωρούμαι γιατί μοιράστηκα τη ζωή μου με τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Θα ήθελα να υποβληθώ σε τεστ αληθείας. Έχω περιέλθει σε μείζονα κατάθλιψη με αυτοκτονικό ιδεασμό λογώ της στέρησης του παιδιού μου” είπε η σταματώ και συνέχισε: “όταν ένας άνθρωπος ανοίγει μια πόρτα και φεύγει χωρίς να σκάφτεται αν υπάρχουν χόρτα, πηγάδια, αλεπούδες, φίδια… είχα άπειρες ευκαιρίες να φύγω. Π.χ όταν λιποθύμησε ο φρουρός κι εγώ τον περιέθαλψα αντί να αποδράσω. ήταν μια κίνηση εν θερμώ μετά την απόρριψη της προηγούμενης αίτησης αναστολής”, είπε αρχικά και στη συνέχεια αποκάλυψε:

“Το κλειδί το είχα πολύ καιρό δεν έκανα χρήση αυτού. Μια μάνα που δεν είναι εργαζομένη μου πρόσφερε στέγη και ψύχη. Ήταν απεγνωσμένη κίνηση. Η σκέψη που έκανα ανοίγοντας την πόρτα είναι ότι αν είναι να πεθάνω, να κρατώ το χέρι του παιδιού μου. Την επομένη μέρα από την απότομη παύση των φαρμάκων μου δημιουργήθηκαν στερητικά. Δε θέλω τίποτα, μονό για δυο αθώους ανθρώπους ο ένας να ξυπνάει δίπλα στην ανάσα του άλλου. Η φυγή ήθελε να με οδηγήσει στο παιδί μου. θα το ξανάκανα για να βρεθώ κοντά του. Είμαι υπεραθώα! Είμαι το τέλειο θύμα! Το εξιλαστήριο θύμα!”

“Μέσα σ αυτή την αίθουσα δεν βρίσκονται όλοι οι πρωταγωνιστές ενώ άλλοι που δηλώσαν μεταμέλεια είναι ελεύθεροι. Δεν υπάρχει καμιά ένοχη. Κρυστάλλινη! Άμεμπτη! Το παιδί το απέκτησα σε μεγάλη ηλικία μετά από πολλές εξωσωματικές. Δε με νοιάζει να είμαι αλυσοδεμένη αρκεί να είμαι δίπλα του. Το παιδί μου ζει από τα έσοδα των γονιών μου. Εμείς είμαστε άποροι! Ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει να πληρώσει τα δίδακτρα του παιδιού 3 χρόνια. Δε με νοιάζει αν ο κόσμος με μισεί η αν τον έκαναν να με μισήσει. Εδώ βρίσκομαι για να λέω την αλήθεια. Μόνο στην περίοδο των ναζί τιμωρούσαν αθώους. Οι ένοχοι είναι εντός και εκτός αιθούσης”.

Στη συνέχεια μετά από ερωτήσεις της έδρας επανήλθε στο βράδυ της απόδρασης αναφέροντας: “Έχω εγκαταλείψει τα εγκόσμια. Διανύω περίοδο πένθους. Όταν έμαθα ότι απορρίφθηκε η προηγούμενη αίτηση είπα ήρεμα στον Άκη κατέστρεψες τη μητέρα του παιδιού σου και τη σύζυγο σου. Τότε είπα προτιμώ να πεθάνω κρατώντας το παιδί μου από το χέρι αλλά όχι έδω μέσα. Δεν  μπόρεσα να πάω στο παιδί μου γιατί η κυρία που ήταν μαζί μου δε δέχτηκε να με συνοδεύσει. Θα έρχονταν να με πιάσουν μπροστά στο παιδί μου. Έχουμε υποστεί ήδη μια εισβολή τον Απρίλιο του 12 που ήρθαν 40 αστυνομικοί με την κ. Παπανδρέου την εισαγγελέα να συλλάβουν τον άντρα μου. Έχω υποστεί ένα μεγάλο σοκ από εκείνο το πρωινό. Η θυγατέρα του άντρα μου από τον προηγούμενο γάμο βρίσκεται κοντά στα παιδιά της. Σκέφτηκα γιατί αυτή η διάκριση; Το φάρμακο μου, ο γιατρός μου είναι ο γιος μου. Μόνο αυτός με κρατάει στη ζωή. Ήθελα να οδηγηθώ στην Αθηνών – Λαμίας με τα πόδια…δε θέλω τίποτα ας θωρηθούν όλα τα υπάρχοντα μου στους γιατρούς του κόσμου. Σας ευχαριστώ και συγγνώμη που ύψωσα τον τόνο της φωνής μου”.

Διαβάστε επίσης:

Η Βίκυ Σταμάτη έδωσε ένα κόκκινο γεράνι στον Τσοχατζόπουλο

Κατονόμασε πολιτικό πρόσωπο η Βίκυ Σταμάτη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ