ΒΙΝΤΕΟ-Συλλαλητήρια για την εργατική Πρωτομαγιά-Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Συλλαλητήρια για την εργατική Πρωτομαγιά-Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται στις μεγάλες πόλεις της χώρας για την εργατική Πρωτομαγιά. Η ΓΣΣΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 24 απεργία και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά ξεκίνησε στην Ομόνοια και με πορεία βρίσκεται αυτή την ώρα στο Σύνταγμα. Ωστόσο και τα δύο συλλαλητήρια θα έχουν κοινό τελικό προορισμό καθώς οι πορείες θα καταλήξουν στην Βουλή.

Κλειστός από την έναρξη της λειτουργίας έως το τέλος των συγκεντρώσεων για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς θα είναι ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, κατόπιν εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται αλλά δεν θα πραγματοποιούν στάση.

 

Δείτε το βίντεο:

Τα Mέσα Mεταφοράς

Δυσκολίες στις μετακινήσεις τους θα αντιμετωπίσει το επιβατικό κοινό καθώς, λόγω των συμμετοχής των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς στις εκδηλώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ, σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο, ενώ τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Λόγω της 24ωρης απεργίας του ΟΣΕ & Προαστιακού το Μετρό δεν θα φθάνει Αεροδρόμιο και θα τερματίζει στον σταθμό Δουκίσης Πλακεντίας. Από τις 9 το πρωί και μετά, θα ξεκινήσει η λειτουργία του ηλεκτρικού και του μετρό.

Με στάση εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας έως και τις 9 το πρωί θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και το μετρό στην σημερινή απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά. Το τραμ θα λειτουργήσει κανονικά.

Επίσης, δεμένα θα είναι τα πλοία στα λιμάνια, λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα είναι σήμερα τα πλοία στα λιμάνια, λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

Οι συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς στη Θεσσαλονίκη

Στους δρόμους βγαίνουν σήμερα και οι εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την ημέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Στη συμπρωτεύουσα θα γίνουν οι εξής απεργιακές συγκεντρώσεις, όπως αναφέρει το thestival.gr:

Στις 10.30 στην πλατεία Αριστοτέλους (παραλία) συγκέντρωση από το ΕΚΘ.

Στις 10.30 στο άγαλμα του Βενιζέλου συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Στις 10.30 στην Καμάρα καλούν σε συγκέντρωση κινήματα και οργανώσεις της Αριστεράς.

Πορείες αναμένεται να γίνουν και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με πιθανή κατάληξη στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

 

Διαβάστε επίσης:

ΦΩΤΟ-Πάτρα: Αντιεξουσιαστές «κατέλαβαν» το Εργατικό Κέντρο

ΦΩΤΟ-Συγκέντρωση του εργατικού κέντρου στην Αριστοτέλους

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο-«’Οχι άλλη άνεργη Πρωτομαγιά»

Κιουτσούκης: Ο κόσμος έχει κουραστεί

ΦΩΤΟ-Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πάτρα

ΦΩΤΟ-Ο «Μητσάρας» στο Σύνταγμα με πλακάτ

Οι συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς στη Θεσσαλονίκη

Πρωτομαγιά στις Σκουριές

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ