ΒΙΝΤΕΟ- Ο οδηγός του ασθενοφόρου:”Ο Δημήτρης με έσωσε δύο φορές”

ΒΙΝΤΕΟ- Ο οδηγός του ασθενοφόρου:”Ο Δημήτρης με έσωσε δύο φορές

 

Ο Νίκος Μυρωδιάς, ο μοναδικός επιζών του μοιραίου ασθενοφόρου που έγινε πύρινος τάφος για τους άλλους δύο διασώστες του ΕΚΑΒ, το πρωινό της 12ης Δεκεμβρίου, έχει “φλερτάρει” δυο φορές με το θάνατο, μάλιστα την ίδια μέρα σε απόσταση εννέα χρόνων, αλλά ο χάρος του χαρίστηκε, έχοντας στο πλάι του φύλακα – άγγελο το Δημήτρη Βουρβαχάκη!

Την πρώτη φορά ήταν το 2003, όταν στο διασώστη του ΕΚΑΒ διαγνώστηκε καρκίνος στο θώρακα. Η ζωή του κρεμόταν από μια κλωστή και η ανάγκη να εισαχθεί άμεσα στο νοσοκομείο “Σωτηρία” της Αθήνας για εγχείριση ήταν επιβεβλημένη. Μόνο που επειδή το νοσοκομείο ήταν Ολυμπιακό και είχε επιταχθεί για τις ανάγκες των αγώνων της Αθήνας δεν είχε αναισθησιολόγο κι εκεί ο μονάκριβος φίλος, χωρίς δεύτερη σκέψη, έσωσε για πρώτη φορά το Νίκο Μυρωδιά.

Πήρε το αεροπλάνο για την Αθήνα, μπήκε στο χειρουργείο, έκανε την αναισθησία και αφού πήρε μαζί του όλα τα στοιχεία της βιοψίας επέστρεψε στο Ηράκλειο. Το ημερολόγιο της σωτηρίας του Μυρωδιά έγραφε 12 Δεκεμβρίου, όπως και πριν από 13 μέρες. Τότε και πάλι ένα σπρώξιμο του Δημήτρη Βουρβαχάκη έσωσε τη ζωή του φίλου του Νίκου αλλά δεν ήταν αρκετό για να κρατήσει τον ίδιο στη ζωή.

 Και αυτό ο Νίκος δεν το αντέχει και ξεσπάει σε κλάματα στη συγκλονιστική κατάθεση ψυχής που έκανε στο Cretalive περιγράφοντας τα πέντε λεπτά που άλλαξαν για πάντα τη ζωή του! “Γιατί να τον πάρει ο Θεός και ν΄αφήσει εμένα” λέει για τον Δημήτρη Βουρβαχάκη. “Τι τη θέλω τη ζωή ας μ΄έπαιρνε και μένα ο Θεός να μην υποφέρω, ας μας έπαιρνε και τους τρεις μαζί”, λέει με αναφιλητά!

 

 

 

 

Πηγή: cretalive.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ