ΒΙΝΤΕΟ-“Αφήστε μας να φύγουμε”

ΒΙΝΤΕΟ-“Αφήστε μας να φύγουμε”

Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ  «Into the fire» δίνει μια άλλη διάσταση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα. Από τη μια η πολιτεία που δεν μπορεί να απορροφήσει το τεράστιο μεταναστευτικό κύμα κι από την άλλη οι χιλιάδες πρόσφυγες που εγκλωβίστηκαν στη χώρα.

«Αφήστε μας να φύγουμε» είναι η επιθυμία των παράνομων μεταναστών σύμφωνα με τους Guy Smallman και Kate Mara, τους δημιουργούς του  “Into the Fire” . Πρόκειται για ένα ερευνητικό ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει  το πρόβλημα των προσφύγων και των μεταναστών στην Ελλάδα που όπως αναφέρουν είναι τα πραγματικά θύματα της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα.

«Οι πρόσφυγες εγκατέλειψαν τις πατρίδες τους, αναζητώντας την ασφάλεια στην Ελλάδα, μια χώρα που λόγω των γεωγραφικών της συνόρων με την Τουρκία, την καθιστά ως μία από τις κεντρικές πύλες εισόδου στην Ευρώπη» αναφέρουν οι συντελεστές του φιλμ για να εξηγήσουν στη συνέχεια ότι στη συνέχεια «η ίδια η Ευρωπαϊκή νομοθεσία τούς εμποδίζει να μετακινηθούν προς άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο, στην Ελλάδα, η αντιμετώπιση των προσφύγων στην διαδικασία χορήγησης ασύλου είναι άθλιες, τόσο όσο και η κράτησή τους στην χώρα, καθώς και οι συνθήκες διαβίωσης. Χωρίς στέγαση, νόμιμες άδειες παραμονής ή υποστήριξη, το μόνο που δέχονται είναι η αυξανόμενη και συχνά βίαιη τάση του ρατσισμού. Οι συγκεκριμένες επιθέσεις δεν στοχεύουν μονάχα σε πρόσφυγες, αλλά σε οποιονδήποτε ξένο, συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα για χρόνια.

Δείτε τις συγκλονιστικές μαρτυρίες

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ