Βέροια: Το πόρισμα της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης περιμένουν οι Αρχές για την 29χρονη που πέταξε το μωρό της

Η 29χρονη μητέρα από τη Βέροια, που παραμένει προφυλακισμένη καθώς πέταξε το 11 μηνών μωρό της στα νερά του Αλιάκμονα, προχώρησε κατά τη διάρκεια αναπαράστασης του περιστατικού σε αλλαγή της θέσης της για όσα συνέβησαν και οδήγησαν στον θάνατο το παιδί της.

Βέροια: «Mου λένε ψέματα ότι το παιδί μου έχει πεθάνει» είπε η 29χρονη που πέταξε το βρέφος της στον Αλιάκμονα

H 29χρονη δέχτηκε μια σειρά από πιεστικές ερωτήσεις στο φράγμα του Αλιάκμονα και κάποια στιγμή ομολόγησε. Παραδέχτηκε πως το προηγούμενο διάστημα έλεγε ψέματα. Είπε πως ήταν εκείνη που πέταξε το μωρό στα παγωμένα νερά και έφυγε από το σημείο. Στα πλάνα από κάμερες ασφαλείας που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, φαίνεται να μπαίνει σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών και στη συνέχεια να απομακρύνεται.

Η αναπαράσταση στο φράγμα του Αλιάκμονα κράτησε 1 ώρα και 40 λεπτά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, thesstoday.gr. Η 29χρονη αρχικά κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος όμως η στάση της άλλαξε, όταν οι αστυνομικοί της ζητούσαν να περιγράψει με λεπτομέρεια την κάθε κίνηση που έκανε εκείνο το βράδυ.

Βέροια: Αναπαράσταση στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρό το βρέφος – Αστυνομικός «κλοιός» γύρω από το φράγμα του Αλιάκμονα

Η επόμενη ημέρα στις φυλακές

Η επόμενη ημέρα για την 29χρονη θα κριθεί από ένα ιατρικό πόρισμα. Συγκεκριμένα, το επόμενο πράγμα που περιμένουν οι Αρχές είναι το πόρισμα της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης από τους ειδικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βέροιας.

Μόλις πάρουν το επίσημο έγγραφο με τη γνωμάτευση των επιστημόνων, θα αποφασίσουν πού θα μεταφερθεί η κατηγορούμενη. Εάν η γνωμάτευση αναφέρει ότι χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης, τότε η 29χρονη θα μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, επειδή εκεί υπάρχει ψυχιατρική κλινική.

Φρίκη στη Βέροια: «Έβλεπε απαθής το παιδί της να πεθαίνει»

Στην αντίθετη περίπτωση, θα μεταφερθεί σε γυναικείες φυλακές που δεν έχουν τέτοιου είδους κλινική, με επικρατέστερο σενάριο να είναι η μεταφορά της στις φυλακές του Ελαιώνα.

Μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή “Ανοιχτή Επικοινωνία” ο δικηγόρος της 29χρονης, Αντώνιος Μπιδέρης τόνισε μεταξύ άλλων ότι “είναι πάρα πολύ σημαντικό στη δικογραφία να προστεθεί η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη η οποία αναμένεται σήμερα. Είναι πολύ σημαντικό για το ζήτημα του καταλογισμού”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ