Βέροια: Συγκινεί ο πατέρας του 6χρονου που μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ – Το δημόσιο “ευχαριστώ”

Την ευγνωμοσύνη του στους γιατρούς που κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή τον γιό του και στους αστυνομικούς που συνέβαλαν στην άμεση μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε ο πατέρας του 6χρονου Νικόλα που μεταφέρθηκε το απόγευμα της Τρίτης με εγκεφαλική αιμορραγία από τη Βέροια στο «ΑΧΕΠΑ».

Όπως αναφέρει ο κ. Παναγιώτης Γραικός, ο ο γιος του μέχρι χθες έδειχνε ένα υγιέστατο παιδί που διαρκώς έτρεχε, έπαιζε και τίποτα δεν προμήνυε την περιπέτεια που θα περνούσε η οικογένεια. Από τη μία στιγμή στην άλλη, το εξάχρονο παιδί έχασε τις αισθήσεις του, ενώ κάποια στιγμή έπεσε σε καταστολή.

” Το παιδί είναι σε σταθερή κατάσταση, το πιο σημαντικό είναι ότι ο Νικόλας  είναι στη ζωή και ελπίζουμε για το καλύτερο”, τόνισε ο κ. Γραικός στην ΕΡΤ, ενώ ευχαρίστησε τον κόσμο για το ενδιαφέρον που δείχνει.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τους γιατρούς ο κ. Γραικός, από την στιγμή που γεννήθηκε ο Νικόλας είχε αρτηριοφλεβική δυσπλασία, κάτι το οποίο δεν γνώριζαν μέχρι πρότινος, με συνέπεια να δημιουργηθεί μία φούσκα 7,5 εκατοστών μέσα στο κεφάλι του, η οποία έσκασε ξαφνικά, ενώ το παιδί δεν είχε εκδηλώσει μέχρι τότε κάποιο σύμπτωμα ούτε είχε παραπονεθεί ποτέ για κάτι.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας και του ΕΚΑΒ ήταν μεγάλη, προκειμένου ο μικρός Νικόλας να φτάσει άμεσα στο νοσοκομείο, καθώς κάθε δευτερόλεπτο θεωρείτο εξαιρετικά κρίσιμο για τη ζωή του, αφού ήταν σχεδόν σε κωματώδη κατάσταση.

Έτσι στήθηκε μια μεγάλη «γέφυρα ζωής» με μοτοσυκλέτες και περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. να παραλαμβάνουν στις 5 το απόγευμα το ασθενοφόρο από την περιοχή της Σίνδου και να το συνοδεύουν έως το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου υπεβλήθη σε επέμβαση.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ