Βατόπουλος: Ρεβεγιόν σε αυστηρά στενό κύκλο – Ο εμβολιασμός δεν θα επηρεάσει τα μέτρα

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, τόνισε ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν τα μέτρα στη δυτική Αττική, με πολύ μεγάλη συνέπεια για να μην υπάρξει διασπορά.

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος πρόσθεσε ότι “όταν βλέπεις κάτι να ανεβαίνει πρέπει να το προλάβεις και να λάβεις μέτρα. Δεν χρειάζεται να είναι οριζόντια. Πλέον τα πολύ σκληρά μέτρα λαμβάνονται σε τοπικό επίπεδο. Πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα στην Αττική γιατί δεν υπάρχουν σύνορα, δεν μπορεί να ελεγχθεί εύκολα, εκεί είναι η δυσκολία”.

Όσον αφορά το ρεβεγιόν τόνισε ότι “δεν πρέπει να αφήσουμε τον ιό να μεταφερθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο ακόμα και στο οικογενειακό τραπέζι. Για το ρεβεγιόν δεν χάθηκε ο κόσμος μια χρονιά να μην διασκεδάσουμε. Απλώς η κεντρική θεώρηση είναι να μην μαζευτεί πολύς κόσμος, άνθρωποι που δεν βλέπονται. Ας κάνουμε ρεβεγιόν με ανθρώπους που βλέπουμε καθημερινά. Κρατάμε αποστάσεις. Σε αυστηρά στενό κύκλο”.

“Θέλω να πιστεύω ότι τον Ιανουάριο θα είναι καλύτερα και δεν θα έχουμε εξάρσεις του ιού μέσα στις γιορτές. Ο εμβολιασμός δεν θα επηρεάσει τα μέτρα άμεσα. Πρέπει να χτιστεί η ανοσία. Ο προγραμματισμός είναι ότι ο εμβολιασμός θα τελειώσει αρχές καλοκαιριού, δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα, έτσι θα γίνει σε όλες τις χώρες” σημείωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ