Βασίλης Παλαιοκώστας: Πώς έφτασε το βιβλίο του στον εκδοτικό οίκο – Οι περιγραφές του επικηρυγμένου δραπέτη στο “μικροσκόπιο” της ΕΛ.ΑΣ. – ΒΙΝΤΕΟ

Τη δράση, αλλά και την κινηματογραφική απόδρασή του από τις φυλακές Κορυδαλλού, περιγράφει ο Βασίλης Παλαιοκώστας στο 600 σελίδων βιβλίο του, που παρουσιάστηκε και επίσημα.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, το βιβλίο έφτασε σε εκδοτικό οίκο μέσω δικηγόρου, η οποία το είχε παραλάβει σε φάκελο που έφτασε στο γραφείο της. Εκτός από το χειρόγραφο περιείχε και ιδιόχειρη επιστολή με το παλαμικό αποτύπωμα του Παλαιοκώστα, στοιχείο της γνησιότητάς του, όπως αναφέρουν από τον εκδοτικό οίκο.

Από τον πρόλογο του βιβλίου, ο Βασίλης Παλαιοκώστας ξεκαθαρίζει ότι αρνείται σχεδόν τα πάντα. “Ό,τι άλλο έχει να κάνει με ένοπλη ληστεία και κατηγορήθηκα ήταν πλεκτάνες – χρώματα της ΕΛ.ΑΣ. ‘Εως και τώρα δεν έχω διαπράξει ποτέ ένοπλη ληστεία σε οποιονδήποτε οργανισμό πέρα από τράπεζες”, γράφει.

Σε άλλο σημείο, αναφερόμενος στην απόδρασή του από τις φυλακές Κορυδαλλού, σημειώνει: “Περάσαμε μαζί την πόρτα και ο Αλκέτ την έκλεισε πίσω του. Έβγαλε από τη μέση την αλυσίδα, την πέρασε γύρω από τα κάγκελα και την κλείδωσε με λουκέτο. Ο υπάλληλος προαυλίου δεν το κούνησε ρούπι παρά καθόταν όπως όλοι οι κρατούμενοι και απολάμβανε το απρόσμενο θέαμα. Οι αισθήσεις μας βρίσκονταν σε ύψιστο συναγερμό. Η αδρεναλίνη έσπαγε κοντέρ. Αφήναμε πίσω μας το κτιριακό συγκρότημα του Κορυδαλλού πετώντας προς τη γλυκιά ελευθερία”.

Πληροφορίες του ΑΝΤ1 αναφέρουν πως η ειδική ομάδα της αντιτρομοκρατικής επικεντρώνεται σε σημεία – κλειδιά που αναφέρονται μέσα στο βιβλίο.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ