Βασίλης Δημάκης: Μεταφέρεται στις ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού – Η πρώτη αντίδραση του δικηγόρου του

Τη μεταφορά του Βασίλη Δημάκη στις ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών, όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

Η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών, που υπάγεται απευθείας στη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας το Πολίτη, αποφάσισε ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης να επιστρέψει στη δικαστική φυλακή Κορυδαλλού Ι και συγκεκριμένα στη Δ΄ Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατείτο, και κατά πάσα πιθανότητα στο ίδιο κελί, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που δημοσιεύει σχετική δήλωση της κ. Νικολάου.

Σημειώνεται πως η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη από την προηγούμενη εβδομάδα, που έληγε η καραντίνα των 14 ημερών στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού και η οποία -σύμφωνα με τη ΓΓΑΠ- προβλεπόταν μετά την επαναμεταγωγή του από τα Γρεβενά. Το 14ήμερο έληξε την Παρασκευή με αποτέλεσμα ο Βασίλης Δημάκης να προχωρήσει και πάλι σε απεργία πείνας και δίψας από το Σάββατο. Ο 41χρονος Βασίλης Δημάκης είναι αριστούχος στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.

Η Σοφία Νικολάου είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: “Ο Δημάκης επιστρέφει στην δικαστική φυλακή Κορυδαλλού Ι, καθώς εξέλειπαν οι λόγοι για τους οποίους έγιναν οι μεταγωγές του και η κράτηση του σε άλλους χώρους και ολοκληρώθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες». Συμπλήρωσε, δε, ότι «ευελπιστώ ότι από εδώ και στο εξής θα συνεχίσει ήσυχα την εκπαίδευση του στο Πανεπιστήμιο, αλλά και την έκτιση του υπολοίπου της ποινής του”.

Νωρίτερα, η Σοφία Νικολάου, μιλώντας στην ΕΡΤ είχε αναφέρει πως η ΚΕΜ αποφάσισε τη μεταγωγή του Βασίλη Δημάκη στις ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού, κάνοντας δεκτό το αίτημά του προκειμένου να παρακολουθεί τα μαθήματα της σχολής του στο ΕΚΠΑ μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σε μία πρώτη αντίδραση, ο συνήγορος του Βασίλη Δημάκη, Θανάσης Καμπαγιάννης έγραψε στο Facebook, “ανακοινώθηκε στην ΕΡΤ από τη ΓΓ Αντ. Πολιτικής ότι η ΚΕΜ αποφάσισε τη μεταγωγή του Βασίλη Δημάκη στο Κατάστημα Κράτησης 1, δηλαδή στις αντρικές φυλακές Κορυδαλλού. Όχι πρόωροι πανηγυρισμοί. Ας δούμε πρώτα τι αποφασίστηκε και τι θα υλοποιηθεί. Το μυαλό μας στην υγεία του Βασίλη”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ