Βασικές αρχές για τη σωστή συντήρηση τροφίμων στην κατάψυξη

Ως συντήρηση των τροφίμων, ορίζεται των σύνολο των επεξεργασιών στις οποίες υποβάλλονται τα τρόφιμα, για να είναι επιτρεπτή από υγειονομική άποψη η κατανάλωσή τους και για να διατηρηθούν σε αποδεκτή από τους καταναλωτές μορφή, για όσον το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η συντήρηση των τροφίμων, θα μπορούσαμε να πούμε ότι συναντά σημαντικές δυσκολίες επειδή αντιτίθεται στο φυσικό νόμο της φθοράς που επιφέρει την αλλοίωση τους. Μια από τις μεθόδους στις οποίες παρεμποδίζεται η δράση των παραγόντων αλλοίωσης είναι η συντήρηση σε χαμηλές θερμοκρασίες.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ