Βαρύς ο φόρος αίματος στην άσφαλτο – 9 τροχαία με 4 νεκρούς και 12 τραυματίες μέσα σε 24 ώρες

Σταματημό δεν έχουν τα ατυχήματα και τα δυστυχήματα τον τελευταίο καιρό με τον φόρο αίματος να είναι βαρύς. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μέσα σε ένα 24ώρο σημειώθηκαν 9 τροχαία με τέσσερις νεκρούς και 12 τραυματίες.

Στην Ξάνθη, οι εικόνες από το αυτοκίνητο του 18χρονου οδηγού σοκάρουν. Η πρόσκρουση σε δέντρο ήταν τόσο σφοδρή που το όχημα μετατράπηκε σε μια άμορφη μάζα σιδερικών.

Ο θάνατος του άτυχου 18χρονου ήταν ακαριαίος. Οι τρεις συνομήλικοί του που επέβαιναν στο αυτοκίνητο τραυματίστηκαν, ο ένας σοβαρά.

Στη Λέσβο, η άδεια εξόδου για 20χρονο φαντάρο εξελίχθηκε σε τραγωδία. Το αυτοκίνητο προσέκρουσε σε κολώνα ρεύματος.

Στην Ναύπακτο μοτοσυκλετιστής 61 ετών έχασε τον έλεγχο του οχήματος και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Στην Αιγιάλεια, φορτηγό εξετράπη της πορείας του και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του 67χρονου οδηγού που είχε πάει στην περιοχή για κυνήγι. Δυστυχώς, ανασύρθηκε νεκρός.

Δώδεκα τραυματίες σε 24 ώρες

Μετωπική σύγκρουση δύο αυτοκινήτων στην Πάτρα προκάλεσε τον τραυματισμό τριών ατόμων.

Στη διασταύρωση των οδών, Κορίνθου και Παπαφλέσσα, στην Πάτρα. Σ’ αυτό το σημείο, ο ηλικιωμένος άνδρας οδηγούσε αυτοκίνητο τη στιγμή που υπέστη καρδιακό επεισόδιο, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με άλλο όχημα και να έχουμε τρεις τραυματίες.

Ακόμα ένα τροχαίο με σύγκρουση δύο οχημάτων στα οποία επέβαιναν νεαροί σημειώθηκε στις 3 τα ξημερώματα στην παραλία της Πάτρας. Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη με αποτέλεσμα δύο άνδρες 25 ετών, να μεταφερθούν σοβαρά τραυματισμένοι στο νοσοκομείο κι ένας ακόμα με ελαφρά τραύματα.

Τραυματίας, και ένας διανομέας στο Αγρίνιο όταν το μηχανάκι του συγκρούστηκε με ΙΧ.

Μια μητέρα με το παιδί της, στο Μεσολόγγι χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο μετά από σύγκρουση του αυτοκινήτου τους με πυροσβεστικό όχημα.

Ο Νίκος Ρήγας, αντιπρ. ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αθηνών σχολίασε:

«Η αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων είναι μια σύγχρονη μάστιγα στη χώρα μας. Η κατανάλωση αλκοόλ, η χρήση κινητού κατά την οδήγηση, οι υψηλές ταχύτητες, ο εν γένει μη σεβασμός του ΚΟΚ, σε συνδυασμό με την έλλειψη οδηγικής συμπεριφοράς και τις κακές υποδομές σε πολλές περιπτώσεις οδηγούν καθημερινά στο φόρο αίματος στην άσφαλτο».

Τα αυξημένα μέτρα και οι έλεγχοι της τροχαίας θα συνεχιστούν και για τη γιορτή των Θεοφανίων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ