Βαριές ποινές στο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Βαριές ποινές στο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

 

Συνολική ποινή κάθειρξης 45,5 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε πέντε μέλη του κυκλώματος με την κατηγορία ότι διακινούσαν αλλοδαπούς από την Ελλάδα προς το εξωτερικό, «στοιβάζοντάς» τους σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη τουριστικού λεωφορείου.

Οι 19 Σομαλοί μετανάστες είχαν πληρώσει έως 3.000 ευρώ ο καθένας για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες για την αποκάλυψη της δράσης του κυκλώματος κατέθεσε στο δικαστήριο επισημαίνοντας: «τις απάνθρωπες και επικίνδυνες συνθήκες κάτω από τις οποίες θα ταξίδευαν οι αλλοδαποί». Οι καταδικασθέντες στην πλειονότητά τους ήταν ομογενείς και οδηγήθηκαν στις φυλακές.

Για την ίδια υπόθεση, καταδικάστηκαν άλλα 23 άτομα επειδή εμφανίζονταν ως τουρίστες και ταξίδευαν ως εικονικοί επιβάτες, γεμίζοντας τις άδειες θέσεις του λεωφορείου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο καθένας εισέπραττε 100 ευρώ για κάθε ταξίδι. Το δικαστήριο επέβαλε στον καθένα εξ αυτών ποινή φυλάκισης 2 ετών και 8 μηνών με αναστολή, ενώ αθώωσε μία γυναίκα που κατηγορήθηκε για την υπόθεση.

Τον Οκτώβριο 2013 ήρθε στο «φως» η δράση του κυκλώματος από τη διεύθυνση αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί της οποίας εντόπισαν στη δυτική Θεσσαλονίκη το τουριστικό λεωφορείο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ