«Βάφτιζαν» Έλληνες καταζητούμενους από την Ιντερπόλ

Τα ελληνικά διαβατήρια που χορηγούσε το κύκλωμα των επίορκων αστυνομικών διοχετεύονταν σε μέλη της διεθνούς μαφίας των ναρκωτικών.

Των Α. ΚΑΝΔΥΛΗ & Θ. ΠΑΝΟΥ

Ελληνικές ταυτότητες και διαβατήρια σε κακοποιούς της διεθνούς μαφίας των ναρκωτικών είχε χορηγήσει το δαιδαλώδες κύκλωμα ομογενών, επίορκων αστυνομικών, δημοτικών υπαλλήλων και άλλων πολιτών που -με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις- είχε καρπωθεί κέρδη άνω των 5 εκατ. ευρώ μέσα σε 8 χρόνια.

Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων που σημείωσαν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ. όσον αφορά την πάταξη της διαφθοράς, διαπίστωσαν πως το συγκεκριμένο κύκλωμα παρείχε, έναντι αδράς αμοιβής, ελληνικές ταυτότητες σε ανθρώπους που συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να καταζητούνται από την Iντερπόλ. Οι άνθρωποι αυτοί δεν εμπλέκονται σε απλές υποθέσεις ναρκωτικών, αλλά ελέγχονται για τις διασυνδέσεις τους ακόμα και με τα καρτέλ της Λατινικής Αμερικής.

Οπως έγινε γνωστό, τουλάχιστον 10 κακοποιοί με «βαριά» ονόματα στον κόσμο της μαφίας διεθνώς έφτασαν στην Ελλάδα προκειμένου να καταβάλουν τα μεγάλα χρηματικά ποσά που απαιτούνταν και να βρεθούν με ελληνικές ταυτότητες, οι οποίες αντιστοιχούσαν είτε σε ανύπαρκτα πρόσωπα είτε σε ομογενείς από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ που είχαν φύγει από την Ελλάδα και πλέον διέμεναν μόνιμα στο εξωτερικό.

Οι πιο σοβαρές περιπτώσεις είναι αυτές τεσσάρων κακοποιών, οι οποίοι είναι «βαριά» ονόματα της αλβανικής μαφίας, που δραστηριοποιούνται στην εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από την Κολομβία στην Ευρώπη. Ηδη οι δύο από αυτούς -και ενώ ήταν καταζητούμενοι από την Iντερπόλ- συνελήφθησαν, ο ένας στην Ολλανδία και ο έτερος στο Βέλγιο. Μάλιστα, ο Αλβανός που συνελήφθη στην Ολλανδία και είχε στην κατοχή του ελληνική ταυτότητα, ακόμα και διαβατήριο, ήταν διεθνώς καταζητούμενος για τη δολοφονία αστυνομικού στην πατρίδα του, αλλά και για την εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης στη Γηραιά Ηπειρο.

Οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν αρχικά πίστεψαν πως έχουν να κάνουν με Ελληνα ομογενή από τη Γεωργία. Ομως, όταν δακτυλοσκοπήθηκε, διαπιστώθηκε πως επρόκειτο για επικίνδυνο κακοποιό με διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.