Βαφή αυγών: Τι πρέπει να προσέξετε – Οι οδηγίες που δίνει ο ΕΦΕΤ

Αυγά

Οδηγίες προς τους καταναλωτές για την βαφή αυγών έδωσε ο ΕΦΕΤ.

Ο προγραμματισμός των αγορών μας, η συνειδητή επιλογή τροφίμων και ο σωστός χειρισμός και αποθήκευση των πρώτων υλών μας βοηθάνε να απολαμβάνουμε ασφαλή γεύματα κι επιπλέον μας συμφέρουν οικονομικά, ενημερώνει ο ΕΦΕΤ.

Ειδικότερα, τα βαμμένα αυγά και το τσούγκρισμα τους είναι συνυφασμένα με το Πάσχα, ενώ τα χρησιμοποιούμε πολύ ως πρώτες ύλες για γλυκά και άλλα πιάτα. Ο κατάλληλος χειρισμός των αυγών μας προστατεύει από την μόλυνση από σαλμονέλα, ένα βακτήριο που προκαλεί τροφιμογενή νοσήματα.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη σαλμονέλα ΕΔΩ.

Τι πρέπει να προσέξετε:

Αν διαπιστώσουμε στην αγορά υποβαθμισμένα, ακατάλληλα, αλλοιωμένα τρόφιμα ή αντιμετωπίσουμε φαινόμενα εξαπάτησης ή παραπλάνησής, υπάρχει πάντα ο πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 11717 για καταγγελίες και η ιστοσελίδα του Ε.Φ.Ε.Τ., όπου μπορούμε να κάνουμε ηλεκτρονική υποβολή αναφορών στην ειδική φόρμα.

 

Exit mobile version