Τζώρτζης Μονογυιός: Τι συνέβη στη διαδρομή των 2 χιλιομέτρων πριν από τη μοιραία πρόσκρουση της Ferrari

Οι καταθέσεις και οι μαρτυρίες αποκαλύπτουν τι συνέβη στη διαδρομή των 2 χιλιομέτρων πριν από τη μοιραία πρόσκρουση της Ferrari από την οποία ανασύρθηκε νεκρός ο Τζώρτζης Μονογυιός.

Του Θεοδόση Π. Πάνου

“Έψαχνε καιρό να βρει το συγκεκριμένο μοντέλο και τελικά του το βρήκε ένας φίλος, έμπορος αυτοκινήτων, ελαφρώς μεταχειρισμένο από το εξωτερικό. Ήταν παρών την ώρα που ξεφόρτωναν το αυτοκίνητο από την νταλίκα». Με αυτά τα λόγια περιγράφει φίλος του Τζώρτζη Μονογυιού τις τελευταίες στιγμές του 45χρονου, πριν το αυτοκίνητο που επιθυμούσε διακαώς να αποκτήσει του κόψει το νήμα της ζωής στη στροφή στην περιοχή Πηγαδάκια της Βούλας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αλλά και τις καταθέσεις που έδωσαν στην Τροχαία φίλοι του αδικοχαμένου Μυκονιάτη επιχειρηματία, ο Τζώρτζης είχε ως όνειρο ζωής την απόκτηση του συγκεκριμένου supercar, το οποίο καινούργιο κοστίζει περίπου 800.000 ευρώ.

Ο 45χρονος, μέσω ενός φίλου του που εμπορεύεται πολυτελή αυτοκίνητα, κατάφερε να του βρει από τη Γερμανία ένα ελαφρώς μεταχειρισμένο Ferrari Pista, 800 ίππων, έναντι του ποσού των
300.000 ευρώ. Από τον ίδιο έμπορο, ο Τζώρτζης Μονογυιός είχε αγοράσει όλα τα αυτοκίνητα που διέθετε. Μάλιστα, ήταν τέτοιο το πάθος του για το συγκεκριμένο μοντέλο που είχε φροντίσει να είναι και ο ίδιος εκεί τη στιγμή της εκφόρτωσης του αυτοκινήτου από φορτηγό, σε πάρκινγκ που βρίσκεται κοντά στο «Ασκληπιείο» της Βούλας. Το αυτοκίνητο είχε εκτελωνιστεί κανονικά, πλην όμως έφερε ακόμα πινακίδες δοκιμής (ΔΟΚ).

«Να δεις γκάζι που πήρα»
Ο γνωστός Μυκονιάτης επιχειρηματίας, αδελφός της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Αικατερίνης Μονογυιού, είχε σπεύσει για να παραλάβει το supercar συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Αθηνά, και έναν φίλο του, προκειμένου ο τελευταίος να πάρει την Porsche του Μονογυιού, ώστε ο ίδιος να οδηγήσει το καινούργιο του αυτοκίνητο μέχρι το σπίτι του στη Βουλιαγμένη. Σύμφωνα, μάλιστα, με την κατάθεση του φίλου του, ήταν τόσο χαρούμενος για την απόκτηση του αυτοκινήτου, ώστε πριν μπει στη θέση του οδηγού «πήρε τηλέφωνο έναν άλλον φίλο μας και του είπε “φίλε, θα περάσω από το σπίτι να δεις ένα γκάζι που πήρα”». Ωστόσο, μόλις δύο χιλιόμετρα από το σημείο όπου παρέλαβε το αυτοκίνητο, ο 45χρονος έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε στα δέντρα της νησίδας, χάνοντας τη ζωή του.

 

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του στους αστυνομικούς της Τροχαίας, ο φίλος του Τζώρτζη Μονογυιού, o οποίος ακολουθούσε το supercar με την Porsche του γνωστού επιχειρηματία, φέρεται να ανέφερε ότι «πήραμε κατεύθυνση για Βουλιαγμένη. Ο Τζώρτζης προπορευόταν και κοντά στη στροφή που βρίσκεται το περίπτερο “Κουτάλα” τον έχασα προς στιγμήν από το οπτικό μου πεδίο. Όταν πήρα τη στροφή, είδα τη Ferrari να είναι τυλιγμένη στις φλόγες πάνω στο κηπάκι του διαζώματος, κάτω από ένα δέντρο. Τα έχασα, έπαθα σοκ. Σταμάτησα το αυτοκίνητο και έτρεξα
στο φλεγόμενο όχημα φωνάζοντας “αδελφέ μου”… O Τζώρτζης ήταν ήδη νεκρός και είχε και εγκαύματα. Η Αθηνά προσπαθούσε να βγει από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου από τη θέση του οδηγού».

Οι μαρτυρίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το τραγικό τροχαίο είναι πράγματι συγκλονιστικές. «Με προσπέρασε με ταχύτητα μια κόκκινη Ferrari πριν από τη στροφή στην “Κουτάλα” και νόμιζα πως έκανε σεισμό, κουνήθηκε ολόκληρο το αυτοκίνητό μου. Τόσο δυνατό ήταν το αυτοκίνητο… Όταν πέρασα στη στροφή είδα το ίδιο αυτοκίνητο να φλέγεται στη βάση ενός δέντρου κι έναν άνδρα έξω από το αυτοκίνητο να κρατά το κεφάλι του και να φωνάζει “αδελφέ μου… Όχι, αδελφέ μου”», λέει ένας από τους οδηγούς που εκείνη την ώρα κινούνταν στο σημείο του
τροχαίου δυστυχήματος.

Ωστόσο, υπήρξαν μάρτυρες που ανέφεραν ότι ο αδικοχαμένος επιχειρηματίας προσπάθησε να αποφύγει έναν πεζό, κάνοντας ελιγμό, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και να καρφωθεί με ταχύτητα στο δέντρο, στο διάζωμα της λεωφόρου.

Πάντως, από τις μέχρι τώρα έρευνες της Τροχαίας Ελληνικού, που έχει αναλάβει να διερευνήσει τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος, δεν φαίνεται να προκύπτει παρουσία πεζού ατόμου στη συγκεκριμένη διάβαση.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ