Τσουχτερό κρύο στη βόρεια Ελλάδα

Τσουχτερό κρύο στη βόρεια Ελλάδα 

 

Σύμμαχος των ταξιδιωτών των Χριστουγέννων αναμένεται να είναι ο καιρός στη βόρεια Ελλάδα, καθώς, παρά το τσουχτερό κρύο που επικρατεί από νωρίς σε αρκετές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, προβλέπονται για σήμερα ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 10 βαθμούς.

Ήλιος με …δόντια από νωρίς στη Θεσσαλονίκη όπου το θερμόμετρο στην περιοχή του αεροδρομίου «Μακεδονία» έδειξε -3 βαθμούς. Παρόμοιες καιρικές συνθήκες επικρατούν στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, με τον υδράργυρο στις Σέρρες, τη Βέροια και το Κιλκίς να υποχωρεί το πρωί στους -2 βαθμούς.

Αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφηκαν το πρωί και στη δυτική Μακεδονία. Στη Φλώρινα το θερμόμετρο έπεσε στους -5 βαθμούς και στην Καστοριά στους -4.

Τσουχτερό κρύο επικρατεί στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου από νωρίς το θερμόμετρο έδειξε -2 βαθμούς στη Δράμα και -1 στην Αλεξανδρούπολη.

Λόγω του παγετού, απατούνται αντιολισθητικές αλυσίδες για τους οδηγούς που κινούνται στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, σε σημεία του ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου των Γρεβενών και της Ροδόπης, αλλά και προς το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν στο όρος Βόρας του νομού Πέλλας. 

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ