Τσουχτερά πρόστιμα για πάρτι σε μισθωμένες βίλες στη Μύκονο – Πώς εντοπίστηκαν

Πρόστιμα ύψους συνολικά 300.000 ευρώ για διοργάνωση “κορονοπάρτι” βεβαίωσαν οι αστυνομικοί στη Μύκονο στο διάστημα από 17 Ιουλίου έως και την Κυριακή, τελευταία ημέρα εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων στο νησί. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ενημέρωσης, το τοπικό “lockdown” στο νησί των Ανέμων. που προέβλεπε απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τη 1 π.μ. και απαγόρευση μουσικής όλο το 24ωρο, είχε ως αποτέλεσμα να επανακάμψει το φαινόμενο των πάρτι σε μισθωμένες βίλες του νησιού.

“Το φαινόμενο γιγαντώθηκε την τελευταία εβδομάδα” δήλωσε στην εφημερίδα “Καθημερινή” αρμόδια αστυνομική πηγή, συμπληρώνοντας ότι “στο νησί υπάρχει πολύς κόσμος που έχει έρθει να διασκεδάσει και μετά τις απαγορεύσεις αναζήτησε διέξοδο στα κορονοπάρτι”. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, στη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, οι αστυνομικοί βεβαίωσαν έξι πρόστιμα ύψους 50.000 ευρώ το καθένα σε άτομα που είχαν διοργανώσει πάρτι σε ιδιωτικές βίλες με πάνω από 20 συμμετέχοντες. Η επιβολή του προστίμου προβλέπεται – όπως επισημαίνουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ.- στην τελευταία ΚΥΑ με τη συγκεκριμένη πρόβλεψη να παραμένει σε ισχύ και μετά την άρση των έκτακτων περιοριστικών μέτρων στη Μύκονο. Η συγκεκριμένη διάταξη αφορά σε συναθροίσεις σε μισθωμένα ακίνητα και όχι ιδιόκτητα, όπου οι δυνατότητες παρέμβασης της αστυνομίας είναι περιορισμένες.

Πώς τους εντόπισαν

Οι αστυνομικοί, παρατηρώντας τις κινήσεις των οχημάτων στο οδικό δίκτυο αλλά ακόμη και τις καταναλώσεις ρεύματος, εντόπισαν τα “κορονοπάρτι” και επικοινώνησαν με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων. Εκείνοι με τη σειρά τους τούς υπέδειξαν τους εκμισθωτές, στους οποίους βεβαιώθηκαν τα πρόστιμα. Σύμφωνα με την αστυνομική πηγή, σε δύο περιπτώσεις οι διοργανωτές ήταν Έλληνες και σε τέσσερις ξένοι επισκέπτες.

Τι είπε ο Χρυσοχοΐδης για τα πάρτι

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρέθηκε στη Μύκονο τη Δευτέρα όπου είχε σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς για την αστυνόμευση του νησιού. Σε ερώτηση που του έκαναν για το πώς θα αντιμετωπιστεί το γεγονός ότι η διασπορά του κορονοϊού γίνεται κυρίως από τα κορονοπάρτι, αφού οι επιχειρήσεις τηρούν τα μέτρα, ο κ. Χρυσοχοΐδης απάντησε ότι “αυτό είναι μία δυσχερής και δύσκολη δουλειά, πράγματι. Και πρέπει να σας πω ότι υπάρχει μία συνεργασία όλων των τοπικών φορέων με την Αστυνομία, η οποία κάνει μία τεράστια προσπάθεια. Ήδη χθες το βράδυ επέβαλε και άλλα πρόστιμα. Θα εισηγηθούμε περαιτέρω αλλαγές στη νομοθεσία, έτσι ώστε να είναι ακόμα πιο ευχερέστερη η εξεύρεση, ο εντοπισμός και η τιμωρία όσων διοργανώνουν πάρτι σε βίλες. Και πιστεύω, ότι μπαίνοντας κάθε μέρα στην κανονικότητα όλο και περισσότερο, αυτό το φαινόμενο δεν θα υπάρχει».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ