Τσιόδρας: Η μαγική λέξη είναι “απόσταση” – Τι ανέφερε για τα μπάνια στη θάλασσα – ΒΙΝΤΕΟ

Η επόμενη ημέρα, είναι αυτή που απασχολεί τόσο τους πολίτες όσο και την επιστημονική κοινότητα και τις ηγεσίες των χωρών σε όλο τον κόσμο.

Ερωτηθείς για την άρση των περιοριστικών μέτρων, ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε πως “η μαγική λέξη είναι ‘απόσταση’ και μέτρα ασφαλείας, δηλαδή προσωπικά μέτρα προστασίας των ανθρώπων και της δημόσιας υγείας”.

Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, ερωτήθηκε και για τα μπάνια στη θάλασσα, σημειώνοντας πως ακόμη δεν έχει έρθει η ώρα γι’ αυτό το ζήτημα ανέφερε ωστόσο πως “μπάνιο σε μια περιοχή που δεν έχει κόσμο έχει πάρα πολύ μικρό κίνδυνο”.

Το φλέγον ζήτημα είναι η λειτουργία των καταστημάτων, σημείωσε, για να συμπληρώσει ότι “ίσως χρησιμοποιηθεί μία μάσκα σε κλειστούς χώρους”. Ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε το πόσο σημαντική είναι η παρακολούθηση των επιδημιολογικών δεδομένων και πρόσθεσε: “Παρακολουθούμε και μαθαίνουμε και από την εμπειρία των άλλων χωρών και προσπαθούμε να προσαρμόσουμε οποιοδήποτε σχέδιο και στη δική μας πραγματικότητα”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.