Τσιμέντωσαν τις πόρτες στο γυμνάσιο Σορωνής Ρόδου – ΦΩΤΟ

Δεν πίστευαν στα μάτια τους με αυτό που αντίκρισαν σήμερα το πρωί, καθηγητές και μαθητές του γυμνασίου Σορωνής στο νησί της Ρόδου, φθάνοντας στο σχολικό τους συγκρότημα.

Άγνωστοι δράστες, είχαν χτίσει και τσιμεντώσει τις πόρτες του κτιρίου, προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδο στο σχολείο καθηγητών και μαθητών.

Ο βανδαλισμός αυτός στο σχολικό συγκρότημα, δεν είναι ο μοναδικός, αφού το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα κρούσματα πρόκλησης φθορών και ζημιών στο κτιριακό συγκρότημα, σε ώρες που το σχολείο παραμένει κλειστό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από μερικές ημέρες, άγνωστοι δράστες είχαν ξηλώσει τα καλώδια του ίντερνετ στο σχολείο, προκαλώντας έτσι σοβαρές ζημιές.

Οι εκπαιδευτικοί, με τη βοήθεια συνεργείων του Δήμου Ρόδου, κατάφεραν να ανοίξουν τις πόρτες σπάζοντας το τσιμέντο, το οποίο ευτυχώς δεν είχε ακόμα στεγνώσει και έτσι το σχολείο λειτούργησε κανονικά.

Για το περιστατικό, έχει ενημερωθεί ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Γιάννης Παπαδομαρκάκης, ο οποίος αναμένεται να ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές τη φύλαξη του σχολείου κυρίως τις νυχτερινές ώρες.

Ταυτόχρονα, αναμένεται να ξεκινήσει και έρευνα από τις αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτό: rodiaki.gr

Διαβάστε επίσης:

Εικόνες από το διαμέρισμα που κάηκε στη Λάρισα – ΦΩΤΟ

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Πέμπτη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ