Τσικρικάς: Απαξιώνουν τα συνδικάτα

Τσικρικάς: Απαξιώνουν τα συνδικάτα

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Τσικρικάς, μίλησε στον Real FM και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή και του Άκη Παυλόπουλου, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι για την συμμετοχή στην απεργία, ο κάθε ένας έχει τις ατομικές του ευθύνες.

«Σήμερα είναι μέρα μνήμης και τιμής για αυτούς που αγωνίστηκαν ώστε να απολαμβάνουμε όποια δικαιώματα είχαμε», είπε χαρακτηριστικά στο ξεκίνημα της συνέντευξης ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Τσικρικάς.

Σε ερώτηση για τη μικρή συμμετοχή στην απεργία της πρωτομαγιάς από την ΑΔΕΔΥ, ο κ. Τσικρικάς σχολίασε ότι «ο κάθε ένας έχει την ατομική του ευθύνη. Εμείς έχουμε κάνει σαν συνδικάτο πάρα πολλές γενικές απεργίες. 30 συγκεκριμένα μέσα σε τρία χρόνια. Δύο συλλαλητήρια μέσα στην εβδομάδα, ενόψει πολυνομοσχεδίου. Υπάρχει θέμα μη συνειδητοποίησης του κόσμου της εργασίας».

Παράλληλα, ο κ. Τσικρικάς, επεσήμανε ότι «τα συνδικάτα, με τις δυνάμεις που έχουν, κάνουν μεγάλη προσπάθεια. Υπάρχει μια γενικότερη απαξίωση προς τα συνδικάτα και από το πολιτικό σύστημα αλλά και από τα ΜΜΕ».

Όσο για τους επίορκους υπαλλήλους, ο κ. Τσικρικάς τόνισε ότι «Οι επίορκοι υπάλληλοι δεν φτάνουν τους 2000, μαζί με ελαφρά ποινικά αδικήματα που δεν φτάνουν την ποινή της απόλυσης. Να γίνει αξιολόγηση αλλά όχι τιμωριτικά», σχολίασε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ