Τσιάρας: Αυτό είναι το σχέδιο για την επαναλειτουργία των δικαστηρίων – ΒΙΝΤΕΟ

Το σχέδιο για την επαναφορά της Δικαιοσύνης στην κανονικότητα και επαναλειτουργίας των δικαστηρίων, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, το απόγευμα της Δευτέρας. Όπως υπογράμμισε, από τις 6 Μαϊου επανέρχεται σταδιακά η κανονικότητα στη διοικητική Δικαιοσύνη (ΣτΕ, Ελεγκτικό Συνέδριο και τακτικά διοικητικά δικαστήρια) θα επιτρέπεται η εκδίκαση χωρίς διαδίκους και από την 1η Ιουνίου θα γίνει η πλήρης αποκατάσταση της λειτουργίας της.

Την 1η Ιουνίου προγραμματίζεται να ξεκινήσει η εκδίκαση όλων των υποθέσεων Ασφαλιστικών Μέτρων, όπως και η εκδίκαση υποθέσεων της τακτικής διαδικασίας, η οποία διεξάγεται εγγράφως και επομένως χωρίς διαδίκους. Σημείωσε ότι για τις ειδικές διαδικασίες, σχεδιάζουμε παράλληλα από 1ης Ιουνίου την προσωρινή επέκταση της έγγραφης διαδικασίας.

Αναφορικά με την Ποινική Δικαιοσύνη, μέχρι σήμερα έχουμε περιοριστεί στην εκδίκαση συγκεκριμένων αυτόφωρων πλημμελημάτων, καθώς και στην εκδίκαση κακουργημάτων που αφορούν προσωρινά κρατούμενους κατηγορούμενους, για τους οποίους συμπληρώνεται το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης, καθώς και εκείνων, στα οποία ο χρόνος παραγραφής συμπληρώνεται μέχρι την 31.01.2021. Μετά τις 15 Ιουνίου στόχος είναι η εκδίκαση του συνόλου των ποινικών υποθέσεων, είπε ο υπουργός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ