Τροχαίο έξω από τη Βουλή: Θα καταθέσει και τρίτος μάρτυρας – Τι είπε ο οδηγός ταξί

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται προανάκριση για το τροχαίο που σημειώθηκε την Παρασκευή έξω από τη Βουλή. Στην Τροχαία κατέθεσε το πρωί της Τρίτης οδηγός ταξί ως αυτόπτης μάρτυρας, ενώ είχε προηγηθεί η κατάθεση ενός διανομέα. Τις επόμενες μέρες, μάλιστα, αναμένεται να καταθέσει και ένας οδηγός αυτοκινήτου, ενώ όπως ανέφερε στο ρεπορτάζ της η ΕΡΤ, στη διάθεση της Τροχαίας βρίσκεται και επιπλέον οπτικό υλικό από μία από τις πολλές κάμερες που υπάρχουν στη Βασ. Σοφίας. Ταυτόχρονα, αναμένεται να καταθέσουν και όλοι οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στην είσοδο της Βουλής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο 22χρονος δικυκλιστής στην κατάθεσή του υποστήριξε πως ο 23χρονος οδηγός της μηχανής κινούνταν, ενώ είχε πράσινο φανάρι με κατεύθυνση από το ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρετάνια” προς το Χίλτον. Στη συνέχεια έγινε η σύγκρουση με το υπηρεσιακό όχημα που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση και οδηγός του φέρεται να επιχείρησε να στρίψει.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, προέβη στις απαραίτητες προανακριτικές ενέργειες, όπως παραγγελία για πραγματογνωμοσύνη, αιμοληψία, λήψη καταθέσεων, αυτοψία του χώρου και σχεδιάγραμμα. Ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, στον οποίο θα διαβιβαστεί η δικογραφία, ενώ ο εμπλεκόμενος αστυνομικός με απόφαση της Υπηρεσίας του τέθηκε προσωρινά εκτός Υπηρεσίας Οδηγού, ενώ έχει διαταχθεί και διοικητική έρευνα.

Σημειώνεται ότι ο 23χρονος θεωρείται εγκεφαλικά νεκρός, με την οικογένειά του να αποφασίζει να δωρίσει τα όργανά του, χαρίζοντας ζωή σε άλλους συνανθρώπους μας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ