Τρίτη εντολή βίαιης προσαγωγής για τον αστυνομικό στην υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου

Για τρίτη φορά το Μικτό Ορκωτό Εφετείο διέταξε τη βίαιη προσαγωγή του αστυνομικού, υιού του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου το 2012, αφού τις δύο προηγούμενες φορές ο μάρτυρας δεν εντοπίστηκε από τους συναδέλφους του.

Ο αστυνομικός, που καλείται να καταθέσει μετά από αίτημα της Πολιτικής Αγωγής, δεν προσήλθε ούτε κατά τη σημερινή συνεδρίαση αν και το δικαστήριο έχει διατάξει ήδη δύο φορές τη βίαιη προσαγωγή του.

Η απουσία του αστυνομικού προκάλεσε τρίτη εντολή του δικαστηρίου για βίαιη προσαγωγή καθώς όπως ανέφερε η πρόεδρος είναι σημαντικός μάρτυρας “που πιστεύουμε θα μας βοηθήσει στην υπόθεση”.

Αυτή την φορά η εντολή προσαγωγής του μάρτυρα δόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Σμύρνης όπου υπηρετεί ο αστυνομικός ο οποίος βρίσκεται προς αποστρατεία.

Οι προηγούμενες εντολές του δικαστηρίου ήταν προς την Κρατική Ασφάλεια οι αστυνομικοί της οποίας δεν εντόπισαν τον προς συνταξιοδότηση συνάδελφό τους.

Στο δικαστήριο κατέθεσε σήμερα αστυνομικός ο οποίος ανέφερε πως οι δύο γιοι του βασικού κατηγορούμενου -και οι δύο αστυνομικοί- δεν εξετάστηκαν για την υπόθεση του Παπαγεωργίου ενδελεχώς από τα αρμόδια όργανα.

Η δίκη συνεχίζεται στις 19 Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ