Τρίκαλα: Δραματική η κατάσταση στο νοσοκομείο – 6 διασωληνωμένοι με κορονοϊό εκτός ΜΕΘ

Ασφυκτική πίεση δέχεται το νοσοκομείο των Τρικάλων λόγω της πανδημίας. Τα βαριά περιστατικά αυξάνονται ταχύτατα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα trikalavoice.gr, η ΜΕΘ covid-19 έχει πληρότητα 100% (12 κλίνες), με αποτέλεσμα τις τελευταίες μέρες ασθενείς να φτάνουν τελικά να διασωληνώνονται εκτός Εντατικής.

Το γεγονός επιβεβαίωσε ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου, Στέφανος Τσουρβάκας, το πρωί της Πέμπτης 2 Δεκεμβρίου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Λέσχη 97,6.

Ωστόσο, αναφέρθηκε και στην παρήγορη είδηση ότι μειώνονται τα “ελαφρά” περιστατικά κορονοϊού, με 70 άτομα να νοσηλεύονται σήμερα στο νοσοκομείο Τρικάλων (σ.σ. είχαν φτάσει τα 100 πριν από λίγες μέρες).

«Υπάρχει μια αποσυμφόρηση όσον αφορά στα περιστατικά που νοσηλεύονται στον 4ο όροφο, έπεσαν από 70, με αποτέλεσμα να έχουμε κάποια κενά κρεβάτια. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν πολλά πολύ βαριά περιστατικά με αποτέλεσμα να έχουμε 6 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ. Και αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να αδειάσουν ταυτόχρονα έξι κρεβάτια, όχι μόνο σε εμάς αλλά και γενικά, μέχρι και στην Αθήνα έχουμε στείλει ασθενείς», ανέφερε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ