Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Τι καιρό θα κάνει – Πού και πότε θα βρέξει

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με εξαίρεση το Σάββατο οπότε και θα υπάρξει μια μεταβολή με τοπικές βροχές. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Realfm Παναγιώτη Γιαννόπουλο, γενικά θα είναι ένα ωραίο καλοκαιρινό τριήμερο, πάντα όμως υπάρχουν και “ψιλά γράμματα”. “Περιμένουμε μια ατμοσφαιρική διαταραχή το απόψε το βράδυ να δώσει αρκετές καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και το Σάββατο σε αυτές τις περιοχές βροχές και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα πιθανόν να έχουμε κάποιες καταιγίδες στη Θεσσαλία και στη Δυτική Στερεά” ανέφερε. “Από θερμοκρασίες θα φτάσουμε στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, δηλαδή στους 30-31 βαθμούς” πρόσθεσε.

Ο καιρός το Σάββατο

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την ΕΜΥ, το Σάββατο, 6 Ιουνίου αναμένονται βροχές κατά τόπους. Αναλυτικά, νεφώσεις με τοπικές βροχές αναμένονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και βαθμιαία τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις που κατά περιόδους αυξημένες. Η αφρικανική σκόνη θα περιοριστεί στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 και πιθανώς 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Γρήγορα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε κεντρικά και βόρεια.

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή, 7 Ιουνίου, αίθριος θα είναι γενικά ο καιρός, με πρόσκαιρες μόνο νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

Ο καιρός τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος

Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ