Τραγωδία στους Παξούς: Νέα στοιχεία για τους διακινητές που συνδέονται με το ναυάγιο

Στοιχεία ικανά να οδηγήσουν τις υπηρεσίες ασφαλείας στα ίχνη του κυκλώματος δουλεμπόρων, που συνδέεται με το πολύνεκρο ναυάγιο ανοικτά της Πρέβεζας, έχουν προκύψει από την έως τώρα έρευνα του Λιμενικού.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή που επικαλείται η “Καθημερινή”, στη διάθεση των Αρχών βρίσκεται το όνομα ηγετικού στελέχους της σπείρας των διακινητών και γίνονται συζητήσεις για τον εντοπισμό του. Το ναυάγιο στους Παξούς έγινε το Σάββατο και σύμφωνα με τον έως τώρα απολογισμό 12 άτομα ανασύρθηκαν νεκρά, ενώ ακόμη 20 αγνοούνται με τις πιθανότητες να βρεθούν εν ζωή να είναι πλέον μηδαμινές.

Από τις καταθέσεις των 21 διασωθέντων στα στελέχη του Λιμενικού προκύπτει ότι οι αλλοδαποί αρχικά επιβιβάστηκαν σε ΚΤΕΛ από την Αθήνα με τελικό προορισμό την Πάργα. Εκεί έπειτα από υπόδειξη των δουλεμπόρων μπήκαν σε κλειστό βαν που τους μετέφερε σε ερημική παραλία στην ευρύτερη περιοχή της Πάργας. Απέπλευσαν γύρω στις 3.30 π.μ. ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί από κάποια περίπολο της ΕΛ.ΑΣ. ή του Λιμενικού και προκειμένου το ταξίδι τους στο ανοικτό πέλαγος να γινόταν υπό το φως της ημέρας. Κανείς από τους επιβάτες δεν φορούσε σωσίβιο.

Σύμφωνα με την “Καθημερινή” ανάμεσα στα στοιχεία που έχουν καταφέρει να συλλέξουν τα στελέχη του Λιμενικού είναι το όνομα ενός αλλοδαπού, υπηκόου πιθανότατα Πακιστάν, ο οποίος φέρεται να οργάνωσε το ταξίδι των μεταναστών από την Αθήνα στην Πάργα με τελικό προορισμό την Ιταλία. Γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ