Τραγωδία στον παιδικό σταθμό: Ισχαιμικές αλλοιώσεις έδειξαν οι εξετάσεις του 2,5 ετών αγοριού – Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Λεπτομέρειες για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν το 2,5 ετών αγοράκι, όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” και για τα ευρήματα των πρώτων εξετάσεων στις οποίες υπεβλήθη, δίνει το νοσοκομείο σε ανακοίνωσή του, όπου αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι το παιδί μεταφέρθηκε για τη διενέργεια νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

Το αγοράκι, διακομίστηκε στις 4 Οκτωβρίου και κατέληξε 10 ημέρες μετά, στις 14 Οκτωβρίου. Οι γονείς του καταγγέλλουν ότι πνίγηκε από μια τροφή που έφαγε, ενώ βρισκόταν στον παιδικό σταθμό.

Σύμφωνα με το Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, “στις 4 Οκτωβρίου διεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ‘Αγία Σοφία’, νήπιο ηλικίας περίπου 2,5 ετών, άσφυγμο και απνοϊκό. Διασωληνώθηκε και μετά από 20΄ καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης ανέκτησε αυτόματη κυκλοφορία. Μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας για περαιτέρω αντιμετώπιση”.

Όπως αναφέρεται, “από την πρώτη αξονική τομογραφία εγκεφάλου που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκαν ισχαιμικές αλλοιώσεις. Τις επόμενες ώρες ανέπτυξε εγκεφαλικό οίδημα, το οποίο αντιμετωπίστηκε, τόσο φαρμακευτικά, όσο και χειρουργικά από την νευροχειρουργική κλινική με τη διενέργεια άμφω αποσυμπιεστικής κρανιεκτομής”.

“Παρά την πλήρη υποστήριξη όλων των συστημάτων φαρμακευτικά και μηχανικά, το νήπιο παρουσίασε συνεχή επιδείνωση και κατέληξε στις 14 Οκτωβρίου. Μεταφέρθηκε για τη διενέργεια νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών”, τονίζει το νοσοκομείο.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.