Τραγωδία στο Μάτι: Συγγενείς θυμάτων αποδοκίμασαν τον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής

Της Άννας Κανδύλη

Απολογείται στον 6ο τακτικό ανακριτή Αθανάσιο Μαρνέρη ο πρώην Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Ματθαιόπουλος στο πλαίσιο της έρευνας για την τραγωδία στο Μάτι με τους 102 νεκρούς.

Κατά την προσέλευσης του στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, συγγενείς θυμάτων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτόριο που δίδεται η απολογία, προπηλάκισαν τον κ.Ματθαιόπουλο, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη. «Απαιτούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Κάνουμε έκκληση, ώστε οι υπεύθυνοι να μπουν φυλακή. Να μην ξαναζήσουμε άλλο Μάτι”, “ελπίζουμε και περιμένουμε από το πολιτικό σύστημα να αναλάβει τις ευθύνες του”, δήλωσαν οι συγγενείς.

Ζητούν επίσης να μετατραπούν οι κατηγορίες σε κακουργήματα, λέγοντας ότι “άλλα ατυχήματα όπως το Σαμίνα και η Ρικομέξ δικάστηκαν ως κακουργήματα, ενώ εδώ πλημμελήματα. Θέλουμε να δείξουμε ότι δεν κωφεύουμε, δίνουμε το “παρών” και ζητάμε από τα πολιτικά κόμματα να αφήσουν τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, όλοι οι υπόδικοι στη συνέχεια αναβαθμίστηκαν και έλαβαν αξιώματα”.

Σημειώνεται ότι ο ανακριτής έχει ζητήσει τρεις φορές την αναβάθμιση των κατηγοριών από πλημμέλημα σε κακούργημα ωστόσο η Εισαγγελία έχει απορρίψει τα αιτήματά του.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι απολογίες των 20 και πλέον κατηγορούμενων στην υπόθεση στους οποίους αποδίδονται πράξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ