Ναυάγιο στην Πύλο: Νεκροί 32 μετανάστες – Έφτασαν στο λιμάνι της Καλαμάτας οι πρώτοι διασωθέντες

Ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός του ναυαγίου στην Πύλο, καθώς επιβεβαιώθηκε ο θάνατος 32 ανθρώπων. Εκφράζονται φόβοι όμως ότι ήταν μεγαλύτερος ο αριθμός των επιβαινόντων και συνεχίζεται η έρευνα. Μαρτυρίες κάνουν λόγο για 500 μετανάστες πάνω στο σκάφος.

Πύλος: 17 νεκροί από το ναυάγιο του αλιευτικού σκάφους

Την ίδια ώρα, οι πρώτοι διασωθέντες αποβιβάζονται αυτή την ώρα στο λιμάνι είναι άνδρες, ενώ όσοι κρίνεται ότι χρίζουν νοσηλείας μεταφέρονται με ασθενοφόρα στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Στην πόλη της Καλαμάτας αναμένεται να μεταβεί και ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ, ο κ. Καρβέλης, καθώς και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ.

Πύλος: Φόβοι για νεκρούς μετά το ναυάγιο του αλιευτικού σκάφους

Δείτε φωτογραφίες από το tharrosnews.gr

 

Πύλος ναυάγιο Καλαμάτα μετανάστες Πύλος ναυάγιο Καλαμάτα μετανάστες Πύλος ναυάγιο Καλαμάτα μετανάστες

Πύλος: Πώς ναυάγησε το αλιευτικό σκάφος με τους μετανάστες – Οι αρνήσεις για παροχή βοήθειας

Το αλιευτικό σκάφος είχε αποπλεύσει κατά τις πρώτες πληροφορίες των αρχών από το Τομπρούκ (Λιβύη) με προορισμό την Ιταλία· οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν από τις ιταλικές περί τις 2.30 τα ξημερώματα και τέθηκαν σε επιφυλακή τα νοσοκομεία Τρίπολης, της Καλαμάτας, της Κυπαρισσίας και της Σπάρτης.

Νωρίτερα, τέσσερις μετανάστες διακομίστηκαν με “Super Puma”στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο αντιμετωπίζουν κάποια παθολογικά προβλήματα, τα οποία δεν είναι σοβαρά. Κανείς τους δεν μιλάει αγγλικά.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ