Τραγωδία στην Πάρνηθα: Τα σπαρακτικά λόγια της μητέρας του ορειβάτη – “Ο πόνος είναι αβάσταχτος”

Συγκλονίζουν τα λόγια της μητέρας του 42χρονου ορειβάτη, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάβασης που έκανε στο φαράγγι της Γκούρας, στην Πάρνηθα. Τα ίχνη του ορειβάτη χάθηκαν το Σάββατο και λίγες ώρες αργότερα, το πρωί της Κυριακής, έπειτα από σχετική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που πραγματοποίησαν οι αρχές, βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Η μητέρα του Φώτη μίλησε στο Tlive για το παιδί της, που είχε γυρίσει όλον τον κόσμο κάνοντας το αγαπημένο του άθλημα και βοηθώντας συνανθρώπους του. “Είχε γυρίσει όλο τον κόσμο. Έχει πάει στο Έβερεστ, έχει πάει στις Άλπεις. Ήταν η μεγάλη του αγάπη αυτή” λέει η μητέρα του και προσθέτει: “Το αγαπούσε πάρα πολύ αυτό το άθλημα, αλλά και πέρα από αυτό έδινε την βοήθεια του. Με την έννοια ότι βοήθησε πάρα πολύ στο Μάτι, βοήθησε πάρα πολύ γενικά όταν οι άνθρωποι γενικά κινδύνευαν σε καταδύσεις ή σε κάποια ορειβασία. Τον ειδοποιούσαν και πάντα πήγαινε να βοηθήσει. Όλο αυτό ενέχει έναν αλτρουισμό”.

Μιλώντας για τον ξαφνικό χαμό του Φώτη και για τα συναισθήματα που αυτή προκαλεί στην ίδια, την οικογένεια και τους κοντινούς ανθρώπους του, αναφέρει: “Ο πόνος είναι πάρα πολύ μεγάλος αβάσταχτος. Νιώθεις ότι έχεις αδειάσει μέσα σου εντελώς… Το ξαφνικό είναι πάρα πολύ μεγάλο, διότι μια αρρώστια σου δίνει τα χρονικά περιθώρια να συνηθίσεις σε αυτή την ιδέα. Το ξαφνικό όμως είναι κάτι που σε σκοτώνει. Είναι κάτι που δεν μπορείς να συνηθίσεις”.

Η ίδια βρίσκεται στο στάδιο της άρνησης, όπως ομολογεί, και αναφέρει πως “δεν μπορώ να το δεχθώ. Νομίζω ότι όλα αυτά είναι ψέματα, ένα όνειρο”. Καταλήγοντας εκφράζει την ελπίδα και την ευχή “να έφυγε χαρούμενος, γιατί έκανε κάτι που αγαπούσε πάρα πολύ. Όμως αυτό δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο τον δικό μου και του πατέρα του, και γενικά όλης της οικογένειας”.

Είχε πάει για ορειβασία με την παρέα του

Η τραγωδία συνέβη το Σάββατο, όταν ο 42χρονος μετέβη στην Πάρνηθα με την παρέα του προκειμένου να κάνουν ορειβασία. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα μέλη της παρέας άφησαν τα αυτοκίνητα τους στην αρχή του μονοπατιού και άρχισαν να κατεβαίνουν προς την ρεματιά, αλλά ο 42χρονος γλίστρησε και έπεσε, πριν προλάβουν οι φίλοι του να τον συγκρατήσουν. Τα μέλη της ομάδας κάλεσαν το «112» και ανέφεραν το περιστατικό, ζητώντας βοήθεια. Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση διάσωσης και στο σημείο μετέβησαν πυροσβέστες με τρία οχήματα και την Ορειβατική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης της 1ης ΕΜΑΚ, για να εντοπίσουν τον ορειβάτη. Δυστυχώς η επιχείρηση δεν είχε αίσιο τέλος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ