Τραγωδία στα Τέμπη: Βίντεο ντοκουμέντο από το λάθος του σταθμάρχη με το «κλειδί»

Βίντεο ντοκουμέντο που έρχεται στη δημοσιότητα από κάμερα κλειστού κυκλώματος δείχνει το μοιραίο τρένο intercity 62 και τον προαστιακό του Βόλου να κινούνται στο ίδιο ρεύμα, κάτι που αποδεικνύει ότι ο 59χρονος σταθμάρχης δεν γύρισε ποτέ το κλειδί στη σωστή θέση για να αποκαταστήσει τη σωστή ροή και να αποφευχθεί η τραγωδία στα Τέμπη.

Είναι το βίντεο που καταγράφει τη λανθασμένη πορεία που ακολούθησε το τρένο, οδηγώντας στον θάνατο δεκάδες ανθρώπους. Κάμερα ασφαλείας στην οδό Βόλου στη Λάρισα καταγράφει το τρένο του προαστιακού, αυτό δηλαδή στο οποίο έγινε το πρώτο λάθος από τον σταθμάρχη, αλλά διορθώθηκε έπειτα από υπόδειξη του μηχανοδηγού που το αντιλήφθηκε εγκαίρως, και μία ώρα αργότερα καταγράφει το μοιραίο intercity, το οποίο περνά από το ίδιο σημείο.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο στις 22:09 ο προαστιακός του Βόλου κατευθύνεται προς τον σταθμό της Λάρισας. Το ψαλίδι στην οδό Καραγάτσι γυρνάει… και το τρένο κατευθύνεται προς την πλατφόρμα 3. Ωστόσο, το κλειδί δεν γυρνά ποτέ πάλι με αποτέλεσμα το intercity 62 να μπαίνει μεν στην ίδια ράγα με το προηγούμενο τρένο όμως προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Αυτό αποτυπώνεται και στο βίντεο που καταγράφεται στις 23:07.

Λίγα λεπτά μετά τις 10 ο προαστιακός περνά από την περιοχή Νέα Σμύρνη της Λάρισας. Από ακριβώς το ίδιο σημείο περνά λίγο μετά της 11 το intercity. Ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση, αν η ράγα είναι η ίδια. Αδιάψευστη απόδειξη πως μετά τον προαστιακό το κλειδί δεν γύρισε ποτέ ξανά στη σωστή θέση με αποτέλεσμα το intercity να συνεχίσει στις ράγες στις οποίες 17 λεπτά αργότερα θα συγκρουστεί με την εμπορευματική αμαξοστοιχία στα Τέμπη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ