Τραγωδία στα Τέμπη: «Θα διευρυνθεί ο κύκλος των κατηγορουμένων» – Τι λέει ο δικηγόρος Βασίλης Νουλέζας στον ΑΝΤ1

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Πρόσωπο με Πρόσωπο», ο δικηγόρος Βασίλης Νουλέζας, αφού δήλωσε συγκλονισμένος, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι θα διευρυνθεί ο κύκλος των ανθρώπων στους οποίους θα αποδοθούν βαρύτατες κατηγορίες για την τραγωδία στα Τέμπη.

Τέμπη: Το έγγραφο «φωτιά» που προειδοποιούσε για δυστυχήματα με τρένα – Τι λέει στον ΑΝΤ1 μέλος της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών

Ο γνωστός δικηγόρος τόνισε, επίσης,  ότι έχει αναλάβει τις υποθέσεις τριών οικογενειών. Η πρώτη είναι οικογένεια θύματος, η δεύτερη, αγνοούμενης φοιτήτριας και η τρίτη, οικογένεια βαριά τραυματισμένου ατόμου.

«Υπάρχει η ευθύνη για τη σωματική βλάβη αλλά και η ευθύνη για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος υπό την απειλή ισόβιας κάθειρξης, όταν υπάρχει πολύνεκρο δυστύχημα σαν και αυτό», υπογράμμισε ο Βασίλης Νουλέζας.

Τραγωδία στα Τέμπη – Συγκλονιστική μαρτυρία επιβάτη: «Σωθήκαμε από τύχη, βλέπαμε μόνο καπνό και σκοτάδι»

Θα διευρυνθεί ο κύκλος των κατηγορουμένων

«Αφού διερευνηθούν οι συνθήκες του ατυχήματος και αφού διενεργηθεί έκθεση πραγματογνωμοσύνης που θα μας δείξει ποιοι έφταιξαν, δεν θα διωχθεί ποινικά μόνο ο σταθμάρχης», επεσήμανε ο Βασίλης Νουλέζας.

«Δεν φταίνε μόνο οι παραλείψεις που ευθύνονται για το ανθρώπινο λάθος αλλά και οι διαχρονικές παραλείψεις των τελευταίων 20 ετών. Θα διευρυνθεί, έτσι, θεωρώ ο κύκλος των ανθρώπων στους οποίους θα αποδοθούν βαρύτατες κατηγορίες», συνέχισε.

Τραγωδία στα Τέμπη – Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής: Θα σηκώσουμε το παραμικρό συντρίμμι, για να βρούμε όλους τους συνανθρώπους μας

«Εφόσον απαγγελθούν οι κατηγορίες, εμείς θα δηλώσουμε παράσταση προς υποστήριξη, υπογράμμισε ο δικηγόρος, ενώ παράλληλα τόνισε ότι «θα εγερθούν αγωγές όχι μόνο κατά της διοίκησης του σιδηροδρόμου αλλά και κατά των εταιρειών που είχαν την ευθύνη να εγκαταστήσουν τα συστήματα ασφαλείας».

«Επιτέλους με αφορμή το πολύνεκρο αυτό τραγικό συμβάν ήρθε ο καιρός να σοβαρευτούμε», καταλήγει ο κος Νουλέζας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ