Τραγωδία στα Τέμπη – Μίνα Γκάγκα: «Η απόφαση είναι οι συγγενείς να μην δουν τους νεκρούς τους»

Για τη διαδικασία της ταυτοποίησης των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, αναφέροντας πως υπάρχει απόφαση να μην έρθουν οι συγγενείς σε επαφή με τις σορούς, που μπορεί να είναι απανθρακωμένες ή διαμελισμένες.

Τέμπη: Εργαζόμενη του ΑΧΕΠΑ ανάμεσα στους αγνοούμενους – Είναι μητέρα γνωστού ηθοποιού

Αρχικά η κ. Γκάγκα εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας λέγοντας: «Λυπάμαι πάρα πολύ. Αυτό που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που έχουν χάσει τους δικούς τους είναι τρομερό. Πραγματικά λυπάμαι πάρα πολύ».

Αναφορικά με την διαδικασία της ταυτοποίησης των νεκρών η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας τόνισε ότι είναι πολύωρη και γίνεται μόνο μέσω DNA, σε συνεργασία με τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τέμπη: Αυτεπάγγελτη έρευνα από την Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων για την τραγωδία – Τι λέει η πρόεδρος για τις εκθέσεις ασφαλείας

«Σήμερα περιμένουμε τα πρώτα αποτελέσματα για την ταυτοποίηση. Η απόφαση είναι να μην δουν, να μην έρθουν σε επαφή οι συγγενείς με τους ανθρώπους που δεν ζουν πια, για να είναι λιγότερο ψυχοφθόρο για εκείνους» τόνισε η κ. Γκάγκα, αναφερόμενη στις σορούς που είναι απανθρακωμένες ή διαμελισμένες. «Εάν έχουμε κάποιον νεκρό είναι καλό να τον θυμόμαστε γερό» πρόσθεσε.

Για τους τραυματίες, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ανέφερε πως ότι οι περισσότεροι είναι σε καλή κατάσταση, δέκα έχουν χειρουργηθεί για κατάγματα και έξι είναι σοβαρά και νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Τραγωδία στα Τέμπη: Στους 57 οι νεκροί, λέει η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή

Τέλος, εξέφρασε τις ευχαριστίες της στο προσωπικό των νοσοκομείων όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες, καθώς και στον κόσμο που ανταποκρίθηκε στην έκτακτη έκκληση για συλλογή αίματος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ