Τραγωδία στα Τέμπη: Καρέ-καρέ τα δευτερόλεπτα της μοιραίας σύγκρουσης των τρένων – Νέο ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο από την τραγωδία των Τεμπών ήρθε στο φως της δημοσιότητας, όπου αποτυπώνεται καρέ καρέ η μοιραία σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.

Ο χρόνος πάγωσε στις 28 Φεβρουαρίου 2023 , ώρα 23:21  όταν η επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούεται μετωπικά με την εμπορική.

Σε κλάσματα δευτερολέπτου φαίνεται να ακολουθεί δεύτερη έκρηξη αλλά και τρίτη, σχηματίζεται ένα νέφος που μοιάζει με πυρόσφαιρα.

Στο βίντεο αναλύεται καρέ καρέ η στιγμή της σύγκρουσης. Περιλαμβάνεται στη συμπληρωματική τεχνική έκθεση που συνέταξε ο τεχνικός σύμβουλος των οικογενειών των θυμάτων και η οποία παραδόθηκε στον ανακριτή Λάρισας.

«Πιθανόν το ωστικό κύμα να πέταξε μακριά τους επιβάτες σε διάφορα σημεία και πιθανόν κάποιους να τους σκότωσε», λέει ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, συγγενής θύματος.

Όπως φαίνεται η εμπορική αμαξοστοιχία εισέρχεται στο τούνελ, ενώ η επιβατική αν και έχει εκτροχιαστεί συνεχίζει να κινείται, εισέρχεται στην πυρόσφαιρα και αναφλέγεται.

«Σε 1,4 δευτερόλεπτα συνέβησαν όλα», αναφέρει ο πραγματογνώμονας Βασίλης Κοκοτσάκης.

Η τραγωδία επήλθε μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Η έκθεση του πραγματογνώμονα

Επειδή τα τρένα συνέχισαν να κινούνται σχεδόν παράλληλα λόγω εκτροχιασμού, μέρος της επιβατικής αμαξοστοιχίας, τμήματα αυτής ήρθαν σε επαφή με το κέντρο της πυρόσφαιρας και ανεφλέγησαν και κατέληξαν καιόμενα στα απρανή.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ