Τραγωδία στα Τέμπη: Έφοδος στα γραφεία του ΟΣΕ από την ΕΛ.ΑΣ. – Κατέσχεσαν σκληρούς δίσκους

Με παραγγελία του Εφέτη-Ανακριτή αστυνομικοί πραγματοποίησαν χθες (02/04) έφοδο στα γραφεία του ΟΣΕ στην Αθήνα και κατασχέθηκαν σκληροί δίσκοι με τα πρωτότυπα ηχητικά των επίμαχων συνομιλιών από το βράδυ της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελευθερία, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πλαισιωμένοι από εισαγγελικό λειτουργό έπειτα από έρευνα στα γραφεία του ΟΣΕ στην Αθήνα, προχώρησαν χθες στην κατάσχεση των σκληρών δίσκων με τα πρωτότυπα ηχητικά των συνομιλιών του προφυλακισμένου Σταθμάρχη και των μηχανοδηγών το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

Στο μεταξύ μεθαύριο Παρασκευή, θα γίνει ο έλεγχος στα χώματα που φυλάσσονται σε ιδιωτικό οικόπεδο εργολάβου. Με παραγγελία του Εφέτη Ανακριτή, Σωτήρη Μπακαΐμη που ερευνά τα αίτια της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, κλιμάκιο Χημικών της Χημικής Υπηρεσίας από κοινού, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Ελευθερία, με πραγματογνώμονες και εισαγγελικό λειτουργό θα μεταβούν στο ιδιωτικό οικόπεδο προκειμένου να κάνουν δειγματοληπτικό έλεγχο.

Σύμφωνα με την παραγγελία του κ. Μπακαΐμη στα χώματα αυτά θα γίνει ο ίδιος χημικός έλεγχος που έγινε τόσο στον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας όσο και στο Κουλούρι, όπως επίσης θα γίνει έλεγχος για τον εντοπισμό τυχόν γενετικού υλικού από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, χωρίς ακόμη να είναι γνωστό αν αυτός ο έλεγχος θα γίνει επίσης την ερχόμενη Παρασκευή.

Με την ολοκλήρωση των ελέγχων τα χώματα αυτά θα μεταφερθούν στο Κουλούρι όπου φυλάσσονται τα συντρίμμια της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ