Τραγωδία στα Τέμπη: Απολογείται ο σταθμάρχης του ΟΣΕ Λαρίσης – Ποινικές διώξεις για όσους προκύψουν ευθύνες

Παρουσία εισαγγελικού λειτουργού απολογείται αυτή την ώρα στο πλαίσιο της προανάκρισης, ο σταθμάρχης του ΟΣΕ Λαρίσης, στη βάρδια του οποίου έγινε η πολύνεκρη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη. Ο σταθμάρχης φέρεται με τα έως τώρα δεδομένα να έχει ευθύνη για την τραγωδία.

Τέμπη: Υπάρχουν τουλάχιστον 20 επιβάτες που δεν έχουν εντοπιστεί – Τι δήλωσε ο Αρτοποιός στον Realfm 97,8

Της Άννας Κανδύλη

Την εποπτεία της έρευνας έχει κατόπιν εντολής του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, ο εισαγγελέας Εφετών Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, που μεταβαίνει επί τόπου προκειμένου να έχει άμεση γνώση των ερευνών. Μετά τη συγκέντρωση των πρώτων στοιχείων η εισαγγελία αναμένεται να προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος όσων προκύψουν ευθύνες για την πρόκληση του δυστυχήματος .

Τέμπη: Η Ελλάδα θρηνεί – 30 εικόνες από την μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία στη χώρα

Το αδίκημα που εξετάζεται, είναι αυτό της διατάραξης στην ασφάλεια συγκοινωνιών από την οποία προκλήθηκε θάνατος, αδίκημα που μπορεί να διωχθεί και ως κακούργημα αν αποδειχθεί δόλος έστω και ενδεχόμενος και επισύρει – με βάση την αλλαγή του ποινικού κώδικα- ποινές που αρχίζουν από κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών και μπορούν υπό προϋποθέσεις να φθάσουν μέχρι και ισόβια. Η ποινή των ισοβίων προβλέπεται και για την κατηγορία των ανθρωποκτονιών εφόσον αποδοθεί δόλος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ