Τους “τσάκωσαν” λίγο πριν πετάξουν

Οργάνωση, που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξαρθρώθηκε από το τμήμα συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.

Χθες το απόγευμα συνελήφθησαν στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” και την Κυψέλη, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αφγανιστάν, 22 και 26 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τη στιγμή που προσπαθούσαν να προωθήσουν σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πέντε αφγανικής καταγωγής μετανάστες, τους οποίους είχαν προμηθεύσει με ταξιδιωτικά έγγραφα και ηλεκτρονικές κάρτες επιβίβασης.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 22χρονος συλληφθείς είχε αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση, που προωθούσε σε χώρες της ΕΕ παράνομους μετανάστες, μέσω του “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Ο ρόλος του ήταν να οργανώνει, να συντονίζει και να επιβλέπει την παράνομη διακίνησή τους, έναντι αμοιβής 2.000 έως 3.000 ευρώ ανά άτομο.

Επάνω στους συλληφθέντες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, έξι πλαστά δελτία ταυτότητας ΕΕ, πέντε κάρτες επιβίβασης με προορισμό χώρα της Ευρώπης και οκτώ κινητά τηλέφωνα.

Τα δύο συλληφθέντα μέλη του κυκλώματος, καθώς και οι πέντε αλλοδαποί μετανάστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ