Τουριστικό σκάφος προσέκρουσε σε δύο ιστιοφόρα στην Πάρο – ΦΩΤΟ

Τουριστικό σκάφος, με 24 επιβάτες και 14 μέλη πλήρωμα, προσέκρουσε χθες το απόγευμα σε δύο ιστιοφόρα, τύπου καταμαράν, τα οποία βρίσκονταν δεμένα στον προβλήτα, ανατολικά του λιμανιού της Παροικιάς Πάρου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, στα δύο ιστιοφόρα που ήταν προσδεμένα στον προβλήτα, δεν υπήρχαν εκείνη τη στιγμή επιβαίνοντες.

Το τουριστικό σκάφος προσέκρουσε στα δύο σκάφη, κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης και πλαγιοδέτησής του στον προβλήτα.

Στο σημείο του συμβάντος έσπευσαν Επιθεωρητές του Τοπικού Κλιμακίου καθώς και επαγγελματίας δύτης, όπου διαπιστώθηκε στο ένα ιστιοφόρο καταστροφή του αριστερού πρυμναίου καταμαράν έως και το μηχανοστάσιο, του πηδαλίου και όλου του συστήματος καθελκύσεως βοηθητικής λέμβου-βάση των φωτοβολταϊκών, καθώς και της βοηθητικής λέμβου και της μηχανής της, ενώ φέρει τρία μικρά ρήγματα κάτω του καταστρώματος στο δεξιό πλωτήρα. Επίσης, διαπιστώθηκε εισροή υδάτων, η οποία καταπολεμήθηκε με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πάρου και γερανού.

Στο δεύτερο ιστιοφόρο διαπιστώθηκε καταστροφή του δεξιού πρωραίου καταμαράν έως την πρώτη φράκτη, καθώς και της πρωραίας δοκού.

Τέλος, αναφορικά με το τουριστικό σκάφος διαπιστώθηκε μικρή ζημιά στον υδροδυναμικό βολβό και εκδορές στην αριστερή μάσκα.

Από το περιστατικό δεν τραυματίστηκε κανείς και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προσωπικό και μέσα απορρύπανσης τέθηκαν σε ετοιμότητα.

Από το Λιμεναρχείο Πάρου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους και των τριών σκαφών, μέχρι προσκόμισης των προβλεπόμενων πιστοποιητικών διατήρησης αξιοπλοΐας.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: cyclades24.gr

Διαβάστε επίσης:

Στις φλόγες ΙΧ που βρισκόταν εν κινήσει

Κλειστά για 3 ημέρες τα Τέμπη – Οι εναλλακτικές διαδρομές

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.