Τουλάχιστον 2 τραυματίες στις συμπλοκές του καταυλισμού της Σούδας – ΒΙΝΤΕΟ

Μπαρουταποθήκη έτοιμη να εκραγεί, μοιάζει, πλέον, ο καταυλισμός της Σούδας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της τοπικής ιστοσελίδας, Politischios.gr, με τις συμπλοκές να αποτελούν, πλέον, κομμάτι της καθημερινότητας όσων διαμένουν εκεί.

Αυτό συνέβη και το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν – βάσει του ρεπορτάζ – ομάδα μεταναστών συνεπλάκη με άλλη ομάδα, φθάνοντας στο σημείο να κάνει χρήση καδρονιών, που είχαν ξηλώσει προηγουμένως από παλέτες πάνω στις οποίες είναι τοποθετημένες σκηνές.

Από τα επεισόδια, όπως αναφέρεται στην τοπική ιστοσελίδα της Χίου, τραυματίστηκαν δύο μετανάστες στο πρόσωπο με την  κατάσταση να εξομαλύνει προσωρινά μία διμοιρία των ΜΑΤ, που βρέθηκε στο σημείο δρώντας ακαριαία.

Ωστόσο, μόλις οι δυνάμεις των ΜΑΤ απομακρύνθηκαν από το σημείο, οι συμπλοκές συνεχίστηκαν αυτή τη φορά με γροθιές στο πρόσωπο και στο σώμα. Η παρουσία του ΕΚΑΒ στον καταυλισμό ήταν άμεση, προσφέροντας τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες που τελικά απομακρύνθηκαν στις σκηνές τους και η κατάσταση εξομαλύνθηκε.

Την παρουσία της στο σημείο έκανε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία αποστέλλοντας ένα όχημα με δύο άνδρες υπό τον φόβο εμπρησμού, που συνήθως χρησιμοποιείται ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει στα άκρα. Πλέον η κατάσταση δεν ελέγχεται και αν δεν απομακρυνθούν από τη Σούδα οι πρόσφυγες τότε σύντομα θα έχουμε χειρότερες εξελίξεις», ανέφεραν στον «π» εργαζόμενοι στον χώρο.

Δείτε το βίντεο από το Politischios.gr:

Διαβάστε επίσης:

Χίος – Ένταση στον καταυλισμό προσφύγων στη Σούδα – ΒΙΝΤΕΟ

Χίος – Οι κάτοικοι παρεμπόδισαν τις εργασίες για το κέντρο κράτησης παραβατικών μεταναστών – ΒΙΝΤΕΟ

Στις τουρκικές ακτές οδηγήθηκε ακυβέρνητο ιστιοφόρο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ