Του ζήτησαν 5ευρω για χρόνιο νόσημα -Τι λέει το Λαϊκό

της Τάνιας Μαρκουτσά

 

«Απάνθρωπο» χαρακτηρίζει ο κ. Νίκος Χριστάκης το γεγονός ότι ενώ η σύζυγός του πάσχει από σοβαρό χρόνιο αυτοάνοσο νόσημα και υποχρεώνεται να κάνει τακτικές επισκέψεις στο νοσοκομείο για να της χορηγηθεί ενέσιμα το φάρμακό της, του ζήτησαν να πληρώσει 5 ευρώ για την επίσκεψη.

Όπως εξηγεί ο ίδιος στο enikos.gr έως τώρα σύμφωνα με το νόμο, οι ασθενείς που έπασχαν από τέτοιου είδους νοσήματα, λόγω των τακτικών και εφ΄όρου ζωής επισκέψεών τους στα νοσοκομεία, δεν πλήρωναν εισιτήριο.

Η 61χρονη σύζυγός του Χρυσάνθη, πάσχει από ψωριασιακή αρθρίτιδα  που σταδιακά προκαλεί στον ασθενή σοβαρές παραμορφώσεις  στις αρθρώσεις  και κινητικά προβλήματα.

Στην τελευταία της επίσκεψη σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο Λαϊκό, όπως καταγγέλλει ο κ. Χριστάκης της ζήτησαν να πληρώσει. Όπως εξηγεί δεν είναι μόνο ότι ακόμα και το 5ευρω είναι δύσκολο για έναν συνταξιούχο που του έχουν μειώσει κατά 40% τα έσοδά του αλλά και η αδικία που νιώθει καθώς όλη του τη ζωή δούλευε και πλήρωνε τους φόρους του και τις εισφορές του για να έχει σήμερα που είναι συνταξιούχος τις παροχές  που δικαιούται.

Μάλιστα, ο 34χρονος γιος του, που με κόπο σπούδασε και έχει μεταπτυχιακό τίτλο, θα φύγει σύντομα από τη χώρα για το εξωτερικό καθώς εδώ δεν μπορεί να βρει δουλειά.

Ακούστε το ηχητικό

 

Το enikos.gr επικοινώνησε με τον διοικητή του Λαϊκού νοσοκομείου, κ. Ιωάννη Πατσόγιαννη και μας διαβεβαίωσε ότι δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα στην τακτική του νοσοκομείου και η σημερινή ταλαιπωρία του κ.Χριστάκη πρέπει να οφείλεται σε λάθος κάποιου υπαλλήλου. 

 

Διαβάστε επίσης

Εξετάζουν κατάργηση του εισιτηρίου στα νοσοκομεία

Νέο φάρμακο για την ψωρίαση

Πώς μεταδίδεται η ψωρίαση και ποια είναι τα πρώτα σημάδια;

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ