ΤΩΡΑ-ΒΙΝΤΕΟ-Αντιδρούν οι Ρομά στην μετεγκατάσταση

ΤΩΡΑ-ΒΙΝΤΕΟ-Αντιδρούν οι Ρομά στην μετεγκατάσταση

Στην μετεγκατάστασή τους στο όρος Πατέρα αντιδρούν οι Ρομά που κατοικούν στον καταυλισμό του Χαλανδρίου. Οι κάτοικοι του καταυλισμού συνομίλησαν με τον γενικό γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης, Μανώλη Αγγελάκα, και τον δήμαρχο Χαλανδρίου, Σίμο Ρούσσο, και μετέφεραν την δυσαρέσκειά τους από την απόφαση μεταφοράς τους στα Μέγαρα.

Ο κ. Αγγελάκας δήλωσε: «Ήρθαμε να πραγματοποιήσουμε τη χθεσινή μας συμφωνία για την κατεδάφιση 12 ακατοίκητων παραπηγμάτων. Με τη συναίνεση όλα μπορούν να γίνουν. Θέλουμε να βρούμε λύση. Θα κάνουμε την δουλειά μας με την υπόδειξη των Ρομά».

Από την πλευρά του ο κ. Ρούσσος είπε, «οι χθεσινές εικόνες μας προσβάλλουν όλους. Η νέα δημοτική αρχή δούλεψε με τους Ρομά προκειμένου να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Τα Μέγαρα δεν είναι επιτυχής επιλογή. Να βρούμε ένα καλύτερο χώρο».

Δηλώσεις έκανε και ο αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα Αττικής, Γιώργος Καραμέρος, ο οποίος έδωσε το παρών στην κατεδάφιση των παραπηγμάτων.

«Πρυτάνευσε η λογική. Με τη συναίνεση των Ρομά θα γίνει η κατεδάφιση των παραπηγμάτων. Με διάλογο και χωρίς τετελεσμένα μπορεί βρεθεί λύση», τόνισε ο κ. Καραμέρος.

 

Δείτε τα βίντεο:

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ