Τοπαλούδης: Τα ισόβια να είναι πραγματικά ισόβια για τα ειδεχθή εγκλήματα – Τι συζητήσαμε με την ΠτΔ

Ο Γιάννης Τοπαλούδης με αφορμή την επίσκεψη που δέχτηκε από την Προέδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ως ένδειξη ελάχιστης συμπαράστασης για την αποτρόπαιη δολοφονία της κόρης του, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, θίγει το ζήτημα της εγκληματικότητας που μαστίζει την ελληνική κοινωνία.

Όπως είπε ο κ. Τοπαλούδης πριν από μερικές ημέρες ενημερώθηκαν για την επίσκεψη της κα Σακελλαροπούλου στο σπίτι τους, όχι στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματός της, αλλά ως προσωπική επίσκεψη. “Ήταν μια συμβολική επίσκεψη. Είναι τιμή μας που ήρθε στο σπιτικό μας” είπε ο κ. Τοπαλούδης μιλώντας στο OPEN.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι τιμή και για τη μνήμη της Ελένης. Ο θάνατός της συγκλόνισε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο και την ίδια την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Έτσι, θέλησε να επισκεφθεί το σπιτικό μας ως ένδειξη συμπαράστασης”.

Η κα Σακελλαροπούλου είναι ένας πολύ απλός άνθρωπος, με κατανόηση και πολλές ευαισθησίες, όπως τόνισε ο κ. Τοπαλούδης και πρόσθεσε ότι “τα τηλεφωνήματα και οι επισκέψεις από πολιτικούς αποτελούν το πρώτο βήμα. Πρέπει έμπρακτα ο ένας από τους δύο πόλους της κρατικής εξουσίας που είναι από τη μία ο/η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και από την άλλη η κυβέρνηση που νομοθετεί και η Πρόεδρος προσυπογράφει, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους για να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα θύματα, όσο λιγότερους βιασμούς. Μιλάμε για αποτρόπαια εγκλήματα που γίνονται όλο και περισσότερο και μάλιστα ίσως και πιο φρικιαστικά, όπως η περίπτωση της Καρολάιν ή του Γιώργου Καραϊβάζ”.

Ο κ. Τοπαλούδης αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Κώστα Τσιάρα για το ότι κάποιος π.χ. αντί για 16 χρόνια θα κάθεται 20 χρόνια στη φυλακή, λέγοντας “δηλ. θα πρέπει να πανηγυρίζουμε; Για τα θύματα βιασμού και για εμάς τους συγγενείς που θα είμαστε ώσπου να πεθάνουμε με αυτόν τον ψυχικό θάνατο, μας λογαριάζει κανένας; Αυτό που είπαμε και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι να ακούσουν τα κελεύσματα της ελληνικής κοινωνίας και να προστατεύσουν τα παιδιά μας. Άμεσα, νομοθετήστε νέους Ποινικούς Κώδικες, πιο αυστηρούς. Για τα ειδεχθή εγκλήματα και τους βιασμούς τα ισόβια να είναι πραγματικά ισόβια. Όσο πιο γρήγορα μας ακούσει κάποιος, τόσο λιγότερα θύματα θα έχουμε και θα γλιτώσουμε ανθρώπινες ζωές. Να σταματήσουν για τα ειδεχθή εγκλήματα να ισχύουν προγενέστερες, ευμενέστερες διατάξεις ή να βγαίνουν με άδειες οι δράστες και να κάνουν τα ίδια και χειρότερα”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.