«Τον άφησαν να πεθάνει αβοήθητος» – Έκκληση για τον 58χρονο που βρέθηκε νεκρός σε αρδευτικό κανάλι

Του Κωνσταντίνου Νικολόπουλου

Έκκληση να ανοίξουν τα στόματα κάνουν, μέσω της Realnews, οι συγγενείς του 58χρονου Βασίλη Κοτρέτσου, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε στις 16 Αυγούστου από ένα ρακοσυλλέκτη σε αρδευτικό κανάλι κάτω από ένα μικρό γεφύρι στην επαρχιακή οδό Σκουροχωρίου – Κατακόλου στην Ηλεία. «Πρέπει να μάθουμε ποιος τον εγκατέλειψε και τον άφησε να πεθάνει αβοήθητος. Αν δεν τον είχαν παρατήσει και καλούσαν σε βοήθεια, ίσως σήμερα να ζούσε», δηλώνει στην «R» άτομο από το στενό οικογενειακό περιβάλλον του άτυχου άνδρα. ∆ύο μήνες έχουν περάσει από τότε που βρέθηκε νεκρός ο Βασίλης Κοτρέτσος και ακόμα δεν έχει βρεθεί εκείνος που του στέρησε τη ζωή. «Είναι κρίμα να χάνονται άνθρωποι με αυτόν τον τρόπο. Καλούμε όποιον ξέρει κάτι για την υπόθεση να μιλήσει και να μας βοηθήσει ώστε να βρεθεί ο ένοχος», λέει συγγενικό του πρόσωπο.

Η υπόθεση θανάτου του 58χρονου δημοτικού υπαλλήλου παίρνει διαστάσεις θρίλερ, με την τοπική κοινωνία να παραμένει ανάστατη. Όσοι τον γνώριζαν κάνουν λόγο για έναν ήρεμο άνθρωπο, που δεν του άξιζε ένα τέτοιο τέλος. Το βράδυ του Σαββάτου 15 Αυγούστου επέστρεφε πεζός από την παραλία του Καβουρίου, όπου συνήθιζε να πηγαίνει για μπάνιο. Τα ίχνη του άτυχου άνδρα εξαφανίστηκαν και τελικά εντοπίστηκε νεκρός το απόγευμα της επόμενης ημέρας. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα μαρτυρίες, χτυπήθηκε από κάποιο όχημα και στη συνέχεια τον έσυραν μέχρι το γεφυράκι, όπου και τον εγκατέλειψαν.

Για μια τραγική ιστορία, η οποία πρέπει να διαλευκανθεί, κάνει λόγο η ποινικολόγος Γιάννα Παναγοπούλου, που έχει αναλάβει την υπόθεση για λογαριασμό της οικογένειας του άτυχου 58χρονου. «Τα πρώτα στοιχεία μαρτυρούν ότι είχε αργό και βασανιστικό θάνατο. ∆εδομένου ότι ο τελευταίος μάρτυρας δίνει το στίγμα του θύματος περί ώρα 9:45 μ.μ., πλησίον του σημείου όπου ανευρέθη, και ο ιατροδικαστής τοποθετεί τον θάνατό του μεταξύ 3 και 9 το πρωί, διερευνάται, εκτός από την ανθρωποκτονία, και το ποινικό αδίκημα της κακουργηματικής έκθεσης, καθόσον ο υπαίτιος του θανάτου δεν ενημέρωσε τις Αρχές έγκαιρα, με αποτέλεσμα το θύμα να πεθάνει αβοήθητο», δηλώνει στην «R» η Γ. Παναγοπούλου και συμπληρώνει: «∆υστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που η μοίρα χτυπά την οικογένεια. Πριν από λίγα χρόνια, ο πατέρας του θύματος είχε εξαφανιστεί και, δυστυχώς, βρέθηκε μετά από οκτώ ημέρες πνιγμένος στη θάλασσα. Η οικογένεια αναζητεί την αλήθεια, έχοντας εμπιστοσύνη στη ∆ικαιοσύνη».

Δείτε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ