To σπαρακτικό γράμμα της μητέρας 22χρονου που σκοτώθηκε στα Τέμπη – «Δεν θα γυρίσεις ποτέ, έφυγες πολύ μακριά μας»

Με ένα σπαρακτικό γράμμα η Ελένη Γκανίδου αποχαιρέτησε τον 22χρονο γιο της, στη συγκέντρωση μνήμης για τα θύματα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, που πραγματοποίησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από σχολεία της Καλαμαριάς στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού.

Ο 22χρονος Γιώργος ήταν φοιτητής του Τμήματος Φυσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), που σκοτώθηκε το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στο φρικτό δυστύχημα των Τεμπών.

«Έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου. Κάνεις όνειρα, σχέδια να απολαύσεις κάθε μέρα της κάθε στιγμή της. Να προχωρήσεις με αρχές αξίες και ήθος να γνωρίσεις ανθρώπους, να κάνεις νέους φίλους, να ταξιδέψεις, να εξερευνήσεις τον κόσμο της τέχνης της φιλοσοφίας της επιστήμης. Θέλεις να πάρεις γρήγορα το πτυχίο σου από το Τμήμα Φυσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και να συνεχίσεις το Μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό στη σωματιδιακή φυσική», ανέφερε αρχικά η κα Γκανίδου.

Εμφανώς φορτισμένη, συνέχισε, περιγράφοντας τις μοιραίες στιγμές πριν και μετά τη σύγκρουση. «Είσαι ευτυχισμένος. Είσαι πάντα χαμογελαστός. Περνάς ένα υπέροχο τριήμερο στην Αθήνα με τη φίλη σου και ανεβαίνετε στο μοιραίο τρένο για την επιστροφή. “Ξεκινήσαμε” μου έγραψες στις 19.30. Είμαστε στη Λάρισα έχουμε μια ώρα καθυστέρηση μου είπες στις 11. Ταξιδεύετε στο βαγόνι με αριθμό “3”. Λίγο πριν τα Τέμπη δίψασες, σηκώθηκες να πας στο μπαρ για να πάει ένα μπουκάλι νερό, νερό από την πηγή της Στυγός. Και ξαφνικά. “Έγινε ατύχημα. Δεν μπορώ να βρω τον Γιώργο, δεν απαντάει στο τηλέφωνο” μου είπε η φίλη σου λίγα λεπτά αργότερα. Από εκείνη τη στιγμή σε ψάχνουμε, σε περιμένουμε. Εσύ όμως δεν θα γυρίσεις ποτέ, έφυγες πολύ μακριά μας, σε άλλους τόπους».

Τέμπη μητέρα Γράμμα

«Πόσο κοστίζει στη σύγχρονη Ελλάδα ένα μπουκάλι νερό; Ένα ευρώ, ή μήπως μια ανθρώπινη ζωή; Αντίο λατρευτό μου παιδί. Θα σε αγαπάμε πάντα, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Αντίο Δήμητρα. Αντίο Νικήτα. Αντίο Κέλλυ. Αντίο Γιώργο. Παιδιά της Καλαμαριάς, ποσό γρήγορα κόπηκε το νήμα της ζωής σας; Γιατί άραγε; Ήταν μόνο ανθρώπινο λάθος;» διερωτήθηκε η μητέρα του αδικοχαμένου Γιώργου.

Οι συγγενείς των θυμάτων έχουν ξεκινήσει μια ηλεκτρονική ψηφοφορία για να συγκεντρώσουν ψήφους με σκοπό να κατατεθεί στη Βουλή αίτημα για τη δίωξη πολιτικών προσώπων που ευθύνονται για το δυστύχημα και τα οποία πολιτικά πρόσωπα προστατεύονται από την νομοθεσία.

Τέμπη μητέρα Γράμμα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ