Το σούπερ μάρκετ των παραγωγών

Το σούπερ μάρκετ των παραγωγών

Ένα εμπορικό κέντρο,  έκτασης 3.000 τ.μ, όπου οι παραγωγοί θα διαθέτουν χωρίς μεσάζοντες τα προϊόντα τους στο κοινό ετοιμάζεται να ανοίξει στην Αθήνα.

Ο χώρος, ο οποίος βρίσκεται στην οδό Λένορμαν, θα φιλοξενεί εκτός από τα περίπτερα των παραγωγών, δύο θεματικά εστιατόρια και καθημερινές εκδηλώσεις με ομιλίες για τη μεσογειακή διατροφή, συμβουλές για την επιλογή σωστού λαδιού ή μελιού και οδηγίες για την παρασκευή καλλυντικών από φυσικά προϊόντα στο σπίτι.

Το εγχείρημα με το όνομα «Ελληνική Τροφοσοφία» βρίσκεται σε προκαταρκτικό στάδιο και το εμπορικό κέντρο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο απέναντι από το παλιό καπνεργοστάσιο. Στόχος είναι να προσελκύσει 60-70 παραγωγούς, γεγονός εφικτό από την ανταπόκριση που φαίνεται ήδη να υπάρχει.

Αφορμή στάθηκε το λεγόμενο «κίνημα της πατάτας» που γνώρισε μεγάλη άνθηση το προηγούμενο χρονικό διάστημα αναδεικνύοντας τις ανάγκες των καταναλωτών για ποιοτικά και φτηνά εγχώρια προϊόντα.

Φρούτα, λαχανικά, ελαιόλαδο, μέλι, ζυμαρικά, τσίπουρο, γλυκά του κουταλιού, αλλαντικά, λουκούμια ακόμη και σαπούνι θα πωλούνται στο νέο εμπορικό κέντρο, το οποίο δεν θα διαθέτει μαγαζιά αλλά περίπτερα και πάγκους.

Όσοι παραγωγοί ενδιαφέρονται να στήσουν τον δικό τους πάγκο στο εμπορικό κέντρο, θα καταβάλλουν μηνιαίο ενοίκιο 700 ευρώ, ποσό στο οποίο περιλαμβάνονται οι υπηρεσίες καθαρισμού του κτιρίου αλλά και ένας υπάλληλος για τον δικό τους πάγκο.

Εστιατόρια και… σεμινάρια για βελτίωση της διατροφής

Εκδηλώσεις με θέμα την ποιότητα ζωής και τη βελτίωση της διατροφής θα πραγματοποιούνται στο εμπορικό κέντρο παράλληλα με τις πωλήσεις. Στόχος είναι να γίνονται καθημερινά τουλάχιστον τρεις ομιλίες. Μερικά από τα θέματα που ετοιμάζονται για το ξεκίνημα της Τροφοσοφίας είναι:

 «Φτιάξτε το δικό σας φυσικό σαπούνι».

 «Γνωρίστε την υγιεινή, μεσογειακή διατροφή».

 «Πώς παράγεται το μέλι».

 «Πώς να ξεχωρίζετε το καλό ελαιόλαδο».

 «Διαγωνισμοί ποιότητας ελαιολάδου».

 «Οι ελληνικές ποικιλίες κρασιού».

 Παράλληλα, στο κτίριο θα λειτουργούν δύο θεματικά εστιατόρια, πέντε χώροι σεμιναρίων και τρεις χώροι επιδείξεων, ενώ στην ταράτσα του θα φιλοξενείται υπαίθριο καλοκαιρινό εστιατόριο με θέα την Ακρόπολη.

Πηγή: Έθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ