28η Οκτωβρίου: Το σχέδιο της αστυνομίας για την αποτροπή επεισοδίων στις παρελάσεις

Με σχέδιο για την αποτροπή επεισοδίων θα κινηθεί η αστυνομία στις περιοχές όπου θα γίνουν οι μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Ποιο είναι το σχέδιο της αστυνομίας

Σε επιφυλακή θα είναι η αστυνομία ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, εξαιτίας της απόφασης των αρνητών του κορονοϊού να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στις παρελάσεις. Συγκεκριμένα, οι αρνητές που επικοινωνούν μέσω των social media ή των σελίδων έχουν ήδη αποφασίσει ότι θέλουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους μπορεί να μην έχουν κάτι οργανωμένο αυτή την στιγμή, όμως έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να εμφανιστούν στις παρελάσεις. Το ζήτημα που απασχολεί τις αρχές είναι το τι θα κάνουν οι αρνητές στις περιοχές, όπου δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις, εξαιτίας του πολύ υψηλού επιδημιολογικού φορτίου. Όπως δηλώνουν οι αστυνομικοί, δεν θα επιτρέψουν τέτοιες εικόνες.

Κλιμακωτή αντίδραση θα ακολουθηθεί από την αστυνομία στην περίπτωση που στις παρελάσεις που θα πραγματοποιηθούν την 28η Οκτωβρίου εμφανιστούν εικόνες συνωστισμού με παραβάσεις του νόμου. Στην περίπτωση που μέσα στον κόσμο που θα παρευρεθεί για να παρακολουθήσει την παρέλαση υπάρχουν και αρνητές του κορονοϊού χωρίς μάσκες, οι Αρχές θα ακολουθήσουν μια σειρά από βήματα για να διαχειριστούν το περιστατικό. Αν παρευρεθούν αρνητές που θα προτρέπουν τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους να κατεβάσουν και τις δικές τους μάσκες, η αστυνομία θα προχωρήσει στην παραίνεση “φορέστε την μάσκα σας”. Σε δεύτερο χρόνο θα εξεταστεί η πιθανότητα του πρόστιμου στον παραβάτη του νόμου. Αν σε σημεία συνωστισμού, όπου ο νόμος ορίζει ότι πρέπει να υπάρχουν μάσκες, δεν υπάρχουν, τότε, όπως έλεγαν οι αξιωματικοί, υπάρχουν πάντα οι προσαγωγές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ