Το ρεβεγιόν του Ξηρού με τους Πυρήνες

Το ρεβεγιόν του Ξηρού με τους Πυρήνες

Φόβους για συνύπαρξη όλων των γενιών της τρομοκρατίας εκφράζουν οι Αρχές μετά τη χθεσινή εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Σε τρία σημεία “στέκονται” οι αστυνομικοί που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις. Το πρώτο αφορά το ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς που ο Χριστόδουλος Ξηρός φέρεται να γιόρτασε με μέλη της “Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς”.

Παρόλο που τα στελέχη του υπουργείου δικαιοσύνης διαψεύδουν το περιστατικό, μαρτυρίες σωφρονιστικών υπαλλήλων αναφέρουν στην εφημερίδα “Έθνος” ότι το καταδικασμένο μέλος της 17Ν “εκμεταλλεύτηκε” το εθιμοτυπικό άνοιγμα των πυλών από τα κελιά, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοια μέρα, και κατάφερε να φύγει από την Ε’ Πτέρυγα του Κορυδαλλού όπου κρατείτο, να μεταβεί στην πτέρυγα των “Πυρήνων” και να έχει συνάντηση μαζί τους. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, μάλιστα, οι κρατούμενοι για τρομοκρατία διασκέδαζαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το δεύτερο στοιχείο που αξιολογούν οι αρχές είναι οι αγαστές σχέσεις του Χριστόδουλου Ξηρού και του “πυρήνα φυλακής” των “μωρών του αντάρτικου πόλης” που επιβεβαιώνει και η ανακοίνωση που δημοσίευσαν τα μέλη της “Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς FAI/IRF” χθες το απόγευμα στο διαδίκτυο. Στο κείμενο που έχει τίτλο “Μια υπέροχη μέρα”, οι φυλακισμένοι “πυρήνες” εύχονται στον σύντροφό τους καλό δρόμο, προειδοποιούν ότι “η εποχή της επίθεσης ξεκίνησε”, ενώ απευθύνουν για άλλη μία φορά απειλές προς δημοσιογράφους.

Τρίτο στοιχείο αποτελεί η “ηχηρή απουσία” του βενιαμίν της οικογένειας Ξηρού, Βασίλη, ο οποίος αποφυλακίστηκε στις 11 Ιουνίου 2011. Ο Βασίλης Ξηρός εξέτισε την ποινή του και είναι πλέον ελεύθερος, ωστόσο εδώ και καιρό έχει χαθεί από προσώπου γης.

Πηγή: Έθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ