Το πρώτο κρούσμα με μετάλλαξη Δέλτα σε ΜΕΘ: Διασωληνώθηκε ανεμβολίαστος 49χρονος μοναχός

Η μετάλλαξη “Δέλτα” εξαπλώνεται ταχύτατα στη χώρα και το πρώτο κρούσμα που χρήζει νοσηλείας σε ΜΕΘ βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για 49χρονο μοναχό του Αγίου Όρους, ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο “Παπανικολάου”.

«Είναι ένα περιστατικό που μας ανησυχεί ιδιαίτερα γιατί ο άνθρωπος είναι μόλις 49 ετών και ζούσε σε σκήτη γεγονός, που σημαίνει ότι ήρθε σε επαφή με προσκυνητές. Δεν νόσησε δηλαδή λόγω υπερκινητικότητας», υποστήριξε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου “Παπανικολάου”, Νίκος Καπραβέλος.

«Ήρθε στο νοσοκομείο στις 2 Ιουλίου έχοντας νοσήσει, ήδη, ένα δεκαήμερο και μέσα σε δύο 24ωρα αισθάνθηκε έντονη δύσπνοια και αναπνευστική ανεπάρκεια με αποτέλεσμα να εισαχθεί εσπευσμένα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλεύεται μέχρι σήμερα σε κρίσιμη κατάσταση. Επιπλέον ήταν ανεμβολίαστος», είπε ακόμη ο κ. Καπραβέλος, ο οποίος μιλώντας στο Mega αναφέρθηκε στους προβληματισμούς των επιστημόνων για την ταχύτητα με την οποία εξαπλώνεται η μετάλλαξη “Δέλτα” αλλά και το γεγονός ότι αφήνει μεγαλύτερα προβλήματα.

«Καταστρέφει πολλά όργανα, κυρίως τον πνεύμονα. Είναι μια παραλλαγή η οποία δεν έχει διαφορετικά λοιμογόνο δύναμη, αλλά αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι υπερμεταδοτικότητά της», είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν και ειδικά τους νέους οι οποίοι μπορεί να μην νοσούν βαριά, ωστόσο μεταδίδουν τον ιό.«Είναι σίγουρο ότι δεν θα νοσήσουν, αλλά είναι σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα διασποράς καθώς θα μολύνουν τις οικογένειές τους, θα διασπείρουν τον ιό», υπογράμμισε. «Είναι θέμα κοινωνικής συναίσθησης», σημείωσε ο κ. Καπραβέλος, κάνοντας έκκληση σε όλους να εμβολιαστούν «για να ελέγξουμε την πανδημία».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ