Το πρόσωπο “κλειδί” που συνδέει τον Τάσο Μπερδέση με τον Ντίμη Κορφιάτη που εκτελέστηκε στη Ζάκυνθο

Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για την άγρια δολοφονία του πυγμάχου, Τάσου Μπερδέση, ξεσκονίζοντας το παρελθόν του. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται όλες οι πρόσφατες εκτελέσεις που αποδίδονται στον πόλεμο των κυκλωμάτων της νύχτας, αναζητώντας κάποια σύνδεση με τον πυγμάχο ή το περιβάλλον του.

Η υπόθεση της δολοφονίας του 54χρονου επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη, στη Ζάκυνθο έχει πέσει στο τραπέζι. Ο 54χρονος, σκοτώθηκε έναν χρόνο μετά τη δολοφονία της γυναίκας του, στις αρχές του Μαΐου. Αν και είχε λάβει τα μέτρα του, καθώς κυκλοφορούσε πάντα με θωρακισμένο όχημα, ενώ είχε μαζί του και ιδιωτικό ένοπλο φρουρό, ωστόσο, φαίνεται πως οι δράστες είχαν μελετήσει άριστα τις κινήσεις του και τον πυροβόλησαν μέσα από το αυτοκίνητό τους, τη στιγμή που ο γνωστός επιχειρηματίας έμπαινε στο γραφείο του λογιστή του και πριν προλάβει ο φρουρός να αντιδράσει, καθώς και ο ίδιος τραυματίστηκε από τις ριπές.

Η μήνυση και ποιους είχε φωτογραφίσει

Ο Ντίμης Κορφιάτης, με μήνυση που είχε καταθέσει τον Δεκέμβριο του 2020, είχε κατονομάσει τους ανθρώπους που είχε ο ίδιος αναγνωρίσει ότι κρύβονταν πίσω από την επίθεση εναντίον του και της συζύγου του. Η μήνυση στρεφόταν κατά οκτώ ατόμων, στα οποία, σύμφωνα με τον Ντίμη Κορφιάτη, περιλαμβανόταν και ο δολοφόνος της συζύγου του. «Ως φυσικό αυτουργό-δράστη της δολοφονίας της συζύγου μου και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος μου αναγνώρισα πέραν πάσης αμφιβολίας από φωτογραφίες των δραστών, προερχόμενες από κάμερες της περιοχής, επιδειχθείσες σε εμένα από την Αστυνομία, τον … Η αναμφίβολη αναγνώριση του ως άνω ατόμου οφείλεται στον ιδιαίτερο σωματότυπό του και στη χαρακτηριστική στάση που χρησιμοποιεί όταν κάθεται στη μοτοσικλέτα του», αναφερόταν στη μήνυση που είχε υποβάλει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ζακύνθου ο δικηγόρος του, Θεόδωρος Μαντάς.

Ανάμεσα στα ονόματα που είχε δώσει στους αστυνομικούς, όπως αναφέρει η Espresso, βρίσκεται και το όνομα ενός “φουσκωτού”, που δρούσε στην Αχαΐα και ο οποίος ήταν συγκατηγορούμενος του Τάσου Μπερδέση το 2006, όταν είχαν συλληφθεί γνωστά ονόματα του πατρινού υποκόσμου για υποθέσεις προστασίας.

Ο Μπερδέσης τότε αθωώθηκε, ο “φουσκωτός” όμως μπήκε στη φυλακή. Αυτός φέρεται να γνώριζε αρκετά για τον Ντίμη, ενώ παράλληλα διατηρούσε καλές σχέσεις με τον πυγμάχο. Ο Ντίμης Κορφιάτης είχε πει στους αστυνομικούς ότι το συγκεκριμένο άτομο γνωρίζει για την ενέδρα θανάτου που του είχαν στήσει, στην οποία βρήκε τραγικό θάνατο η σύζυγός του.

Αυτή η σύνδεση μεταξύ των τριών, είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί περισσότερο σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ενώ στο μικροσκόπιο μπαίνουν και άλλες υποθέσεις του 39χρονου πυγμάχου.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.