Το «παγκόσμιο» ελληνικό ακτινίδιο

Το «παγκόσμιο» ελληνικό ακτινίδιο

Το ακτινίδιο είναι ένα φρούτο το οποίο παράγεται σε αφθονία στην Ελλάδα αλλά εκτός από τους Έλληνες καταναλωτές φαίνεται ότι το καταναλώνουν κατά κόρον και στο εξωτερικό. Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι το 2012 το ελληνικό ακτινίδιο σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων σε ξένες χώρες με τις εξαγωγές να αγγίζουν τους 90.350 τόνους από τους συνολικά 142.000 τόνους που παράγονται στην Ελλάδα σε περιοχές της Ηπείρου, της Βόρειας Ελλάδας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Το ακτινίδιο εξάγεται αυτή τη στιγμή συνολικά σε 51 χώρες και πλέον πουλιέται κατά 20% φτηνότερα. Η πρώτη χώρα στην οποία εξάγεται το ακτινίδιο είναι η Ρωσία που έλαβε το 2012 29.730 τόνους, δεύτερη είναι η Ουκρανία με 7.965 τόνους, η Μολδαβία με 5.470 τόνους, η Βουλγαρία με 5.375 τόνους, η Γερμανία με 8.830 τόνους και η Ιορδανία με 2.365 τόνους. Μάλιστα οι Έλληνες παραγωγοί προσπαθούν για φέτος να εξάγουν ακτινίδια στην Ιαπωνία, τη Κίνα, την Αυστραλία και τη Νότια Αφρική.

ΠΗΓΗ:ecotimes.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ